Vader en Zoon Weekend: boek het gewoon nu!

Door op

Alle momenten met je zoon moet je koesteren voordat ze ouder worden. Wanneer het moment zich voordoet moet je de kans pakken. Maar ook andersom geldt dit natuurlijk: Pak die momenten met je vader, denk niet: “Ohh, dat kan altijd nog”. Je leeft nu.. en hij ook. En wat is een betere plek om een vader en zoon weekend te vieren dan in de natuur? Hier geniet je van al het moois om je heen en creëer je een echte connectie. 

Waarom jij nu moet beginnen met deze traditie

Wat is er mooier dan een warme herinnering aan vroeger? Maak deze dan ook met je zoon en probeer het eens in de zoveel tijd te doen. Het belang van tradities is groot en kunnen erg waardevol zijn voor het gezin en als band tussen vader en zoon. Wanneer je de traditie al vroeg begint geeft het jonge kinderen een gevoel van geborgen- en veiligheid. 

Daarnaast overleven tradities generaties, verhalen van je (over)grootouders blijven altijd hangen en daarom is er niks mooiers dan dit zelf ook te herleven. Geef dit door aan de volgende generaties waardoor alle kinderen na jullie ook kan genieten van zo’n enerverend weekend.

Hoe leuk is het om een vader en zoon uitje te doen?

De band tussen jullie wordt onbreekbaar na het creëren van een traditie in de vorm van een kampeervakantie. Er zijn allerlei activiteiten te ondernemen waardoor jullie alle energie kwijt kunnen om vervolgens weer heerlijk tot rust te komen in de groene natuur.

Kies voor een Vader en Zoon weekend in de Ardennen

De Ardennen vormen een bosrijk gebergte in België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. De ultieme plek om te kamperen dus. Kies voor een van de vele campings om je tentje op te zetten. Wil je liever wildkamperen? Neem dan altijd contact op met de eigenaar of de desbetreffende gemeente om toestemming te vragen en doe dit ten allen tijde op een open veld.

Het kan zo simpel zijn als gewoon even samen met de kano in de Ardennen

De Ardennen telt 12 adembenemende natuurparken met elk hun unieke uitzichten. Van venen tot valleien en parken. Kies een plekje uit uit een van deze parken om te genieten van jullie vader en zoon weekend.

Check de vele campings die de Ardennen te bieden heeft en maak je keuze uit een natuurkampeerterrein zonder voorzieningen, een Natuur Plus terrein met stroom op je plaats of een Natuur Comfort camping met meer voorzieningen zoals een sanitairgebouw.

Kamperen Vader en Zoon

Door midden in de natuur te verblijven zonder enkele afleiding Bij het kamperen komen er heel wat handelingen kijken. Wanneer je samen een tent opbouwt, bouw je tegelijkertijd ook samen aan jullie verbinding. Daarnaast zorgt het samen koken op een zelf gestookt vuurtje, hiken, mountainbiken en andere spelletjes voor urenlang vermaak. Haal de marshmallows of brooddeeg maar uit de kast, dit wordt een topweekend rondom het vuur.

Vader en Zoon Wintersport Weekend

Het houdt niet op bij kamperen. Je kunt natuurlijk ook gewoon even gek doen en een wintersport weekendje boeken. Je hoeft hier meteen 10 uur voor in de auto te zitten. Wist je dat als je een camper of cavaran hebt, je gewoon in 4 uur al in Winterberg in Duitsland bent?

Binnen 4 uur in de sneeuw in Winterbergen Duitsland

Wat kost een weekendje kamperen als Vader en Zoon?

Een vader en zoon weekend hoeft niet veel te kosten. Waaraan kun je denken bij een weekend samen? De kosten voor kampeertrips liggen laag wanneer je alle grote dingen als een tent of camper al in bezit hebt. Neem hierbij een gasstel mee (of laat deze thuis en maak juist samen een vuurtje na het houthakken). Ook zijn boodschappen belangrijk omdat je waarschijnlijk geen supermarkt in de directe omgeving hebt. Daarnaast moet je denken aan een matrasje en een slaapzak want de temperatuur kan in de avond flink dalen. Alles wat je thuis normaal ook zou gebruiken qua kleding en verzorging heb je ook in de natuur nodig. Daardoor blijven de kosten vaak laag, vooral als je de traditie erin houdt en de collectie kampeerspullen met de jaren opbouwt

Conclusie

Eigenlijk is er geen excuus om een weekendje niet te plannen. Heb je zelf geen tent, camper of caravan? Dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om dit bijvoorbeeld via een Airbnb te doen of natuurlijk gewoon via de vele sites waar je een weekendje weg kunt boeken in een hotel of een heel huis kunt huren via bijvoorbeeld Chalet.nu Vakantiehuizen. Het boeken is vaak niet veel werk, het uitzicht op een weekendje weg met je vader of zoon is het mooiste wat er is, het daadwerkelijk doen van het weekend is genieten en daarna heb je fantastische herinneringen. Waarom zou je het niet doen?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.