Thule Sealing Rubber voor je luifel

Door op

Ken je dat? Camper neergezet, luifeltje uit want het druppelt een klein beetje maar je wil wel lekker buiten zitten. Campingstoel uit, krantje erbij en dan.. drup. Drup. Drup in je nek. Krijg nou wat, waar komt dat vandaan? Je kijkt omhoog en je ziet zo het regenwater precies tussen je luifel en camper doorlopen. Hoe los je dat nou op? Met een Thule Sealing Rubber natuurlijk!

Waarom zit er een spleet tussen je luifel en camper?

Hele goede vraag waar ik zelf geen antwoord op heb. Wij hebben de camper zelf als occassion gekocht en daar was hij al waterdicht. Dachten we. Tot we onlangs zelf een druppel in ons nek voelden en ik nu wel eens wilde weten waar dat precies vandaan kwam.

Het bleek dat de vorige eigenaar totaal geen problemen had met een kitspuit en daarom maar ook de luifel lekker had dichtgekit. En daar was nu een klein gaatje in gekomen en daar had een regendruppel mijn nek weten te vinden.

Maar waarom er standaard geen oplossing voor bedacht is? Die moet ik je schuldig blijven.

Moet je luifel eraf om de Thule Sealing Rubber te bevestigen?

In ons geval moest de luifel er wel af, want ik moest eerst alle kit rommel eraf halen. Wat een plakboel was dat. De luifel zelf zit met 3 schroefjes vast, die kun je eenvoudig losschroeven. Vervolgens til je de luifel met twee man omhoog en kun je ‘m laten zakken.

Als jij geen kit gebruikt hebt, en dat hoop ik niet, dan hoef je niet de luifel eraf te halen natuurlijk. Lees dan verder.

Benieuwd hoe het bij ons eruit zag toen we de luifel eraf hadden gehaald?

Nare kitrand na verwijderen luifel van camper
Een vieze kitrand bleef over na het verwijderen van de luifel
Kitrand verwijderd van camper
Na een hoop boenen weer als nieuw

Hoe werkt een Thule Sealing Rubber?

Doordat de Thule Luifels zijn voorbereid kun je het rubber vastmaken aan de luifel en de andere kant rust op de camper. Je verplaatst het water eigenlijk doordat je een afdakje maakt boven je kier die normaal gesproken tussen je luifel en camper zit.

Hoe bevestig je de Sealing Rubber aan de luifel?

Het is eigenlijk heel simpel: wij hebben een Thule Omnistore 5003 aan onze camper hangen. Dat kun je eenvoudig zelf controleren door de luifel open te draaien en dan in de binnenkant van de luifelbak te kijken welk type je hebt. Het staat ook nog eens op de uitklapkant aan de binnenkant.

Detail Thule Sealing Rubber bevestiging aan Omnistore luifel
Detail Thule Sealing Rubber bevestiging aan Omnistore luifel

Op deze omnistore zit een soort van gleuf aan de bovenkant, waar je zo de Thule in kan klikken/duwen. Ik dacht aanvankelijk dat hij erin gestopt moest worden aan de zijkant en dat je ‘m dan als het ware erdoorheen moest trekken, maar los van dat dat echt niet goed lukt, is het erin duwen veel simpeler. Het is hooguit een 5 a 10 minuten werk.

Volledig bevestigd aan luifel
Volledig bevestigd aan luifel

Welke soorten zijn er allemaal?

De Thule Sealing Rubber is er in een aantal formaten. Wij hebben de S nodig, die is 5cm breed en kun je vaak kopen in 1 stuk van 4.5m of gewoon per meter. Wij hebben een stuk van 5 meter gekocht en dan moet je rekening houden met zo’n 50 euro.

SoortMaat
Small5cm
Medium6.2cm
Large8cm
Soorten van Thule Sealing Rubber. Geschikt voor Omnistore 5 & 8 series.
Bron: Thule.nl

Het eindresultaat

Ik ben er best tevreden mee. Aanvankelijk dacht ik dat het een storend iets zou zijn om te zien, maar je ziet er praktisch niets van vanaf de grond en het werkt echt netjes, het is al getest 🙂

Detail Thule Sealing Rubber bevestiging aan Omnistore luifel
Detail Thule Sealing Rubber bevestiging aan Omnistore 5003 luifel

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.