Getest: Thule Hold Down Side Strap Kit stormbandkit

Door op

Daar zit je dan lekker onder je luifel, in een goede stoel. Kopje koffie bij de hand, goed boek in je handen en dan begint het te druppelen. Heerlijk, jij zit lekker droog eronder.

Maar er gaat ook een windje opsteken, nog niets aan de hand denk je. Toch kijk je even omhoog of de luifel nog stevig uitgeklapt staat. Klinkt bekend? Nou dat hadden wij dus ook. Lees snel verder over de Thule Hold Down Side Strap Kit.

Wat kun je met de Thule Hold Down Side Strap Kit?

Je luifel vastzetten. Zo simpel is het. Er zijn diverse systemen, soms zie ik ook wel camperaars die gewoon een band van links naar rechts over hun doek spannen, maar dat is toch een beetje behelpen. Deze Thule kit heeft 2 losse banden, met een specifiek bevestigings systeem voor jouw luifel. Je voorkomt dus beschadiging van je luifel.

Is het geschikt voor mijn luifel?

Wij hebben een Thule Omnistore (model 5003) aan onze camper vastzitten en daar zijn vanuit Thule dus op maat gemaakte banden voor. Ze hebben die in de markt gezet als “Thule Hold Down Side Strap Kit” en werken naadloos met elkaar. Op de website van Thule staat dat het geschikt is voor de Omnistore serie van Thule, maar ook voor de Thule Omnistore Caravan Style.

Welke onderdelen horen er allemaal in de doos van de Thule Stormband?

Thule Stormband - Inhoud doos
Thule Stormband – Inhoud doos
 1. Handig opbergzakje voor alle losse zaken
 2. Twee stevige haringen om de banden te verankeren
 3. Twee banden
 4. Twee veren

De twee banden bestaan -als je net de doos uitpakt- uit 4 losse banden. Die moet je even aan elkaar bevestigen en dan hou je twee banden over.

Hoe kun je het beste de Thule stormband bevestigen?

Dat is zo fijn aan de Thule, dit kan gewoon niet mis gaan. Wat ik nog niet wist voordat ik deze set had gekocht, is dat Thule de armen van jouw luifel al heeft voorbereid. Er zitten gaatjes in bovenin waar je zo de bevestigingshaken in kunt steken, zie ook de onderstaande foto.

Thule Hold Down Side Strap kit - Detail
De haak past naadloos op een Thule Omnistore luifel

Het lijkt heel simpel vast te zitten, maar ik heb er redelijk aan gehangen en dat gaat echt niet los 🙂

Hoeveel werk is het om de Thule Omnistore stormband vast te zetten?

Het korte antwoord: bij elkaar ben je nog geen 5 minuten bezig. Het meeste werk zit in het vastslaan van de grote haringen. Deze zijn zeer solide gemaakt en heb ik zelf zo’n 10cm boven de grond laten uitsteken.

Thule Stormband - Veer aan haring
Thule Stormband – Veer aan haring

Met een normale rubberen hamer kun je die een heel eind in de grond slaan. Als de haringen eenmaal in de grond zitten, dan bevestig je de veren aan de haringen. Deze zorgen ervoor dat de banden altijd op spanning zijn.

Vervolgens stop je de haakjes in de openingen van de luifel. De stormbanden worden met de meegeleverde haken vastgezet aan de veren die aan de haringen zitten. Met een standaard aantrek klem kun je de band verder opspannen. Hou er wel rekening mee dat vast echt vast genoeg is. Je merkt dat snel genoeg door ‘m handvast te zetten en even te proberen of je luifel vast genoeg zit.

Thule Hold Down Side Strap Kit
Die gaat nergens meer heen

En daar is dat moment dan, je voelt aan je luifel en voor je gevoel staat dit echt muurvast. Ik was er in ieder geval verbaasd over.

Thule Hold Down Side Strap kit kopen

Stormband alternatief voor Thule kopen


Conclusie

Dit is echt zo’n typisch geval van: had ik veel eerder moeten kopen. Waarom ik dit nog niet eerder had gedaan? Ik vind het vrije gevoel van een camper zo fijn. Neerzetten, luifel uit en zonder een haring te slaan ben je klaar. Maar als het wat harder waait of licht stormt, dan vind ik het altijd weer minder fijn dat die luifel zo staat te klapperen. En wat een fijn gevoel is het vanaf nu dat ik dan gewoon deze stormband van Thule kan gebruiken.

Waarschijnlijk vind je dit ook interessant

8 gedachten over “Getest: Thule Hold Down Side Strap Kit stormbandkit”

  • Hoi Erik,

   Ik heb even gekeken, maar kan het zelf zo snel niet vinden. Je kunt natuurlijk zelf even contact opnemen met Thule? Meestal is mijn ervaring dat ze zo’n haakje best op willen sturen als je daar een vriendelijk berichtje voor stuurt 🙂

   Gr,

   Hans

   Beantwoorden
 1. Een beetje creatief zijn
  Een plaatje staal van 5 cm lengte wat door de poot kan
  Buig een kant haaks om en zaag het omgezette deel af tot een 7 mm lengte
  Steek het plaatje met de rechte kant vanuit de camper of caravan kant door de paal en teken het plaatje een cm langer iets meer mag ook en zaag de rest af
  Voor een gaatje aan dezelfde afgezaagde kant waar het haakje door past en klaar ben je

  Beantwoorden
  • Hey Toon,

   Goede tips, dank! Niet iedereen is een handige harry en soms weegt die investering van een paar tientjes er niet tegenop. Maar het is zeker goed te doen zelf. Leuk dat je reageert!

   Gr,

   Hans

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.