Reisspelletjes voor onderweg

Door op

Ga je wel eens op reis met de auto of met een camper? Dan is het een goed idee om reisspelletjes mee te nemen. Ideaal om te spelen onderweg op de achterbank of op een rustige middag op jouw bestemming in de zon. Allereerst natuurlijk omdat het gewoon gezellig is en daarnaast werkt het ook goed tegen de verveling gedurende een lange reis! In dit artikel de beste reisspelletjes van 2021!

Beverbende

We trappen af met een reisspel dat absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje: Beverbende. Alleen al als je het spel ziet word je vrolijk, want het spel is kleurrijk vormgegeven. Het doel van Beverbende? Zo min mogelijk strafpunten pakken. Degene de minste strafpunten wint.

Je speelt het met 2 tot 6 mensen en is niet moeilijk om te begrijpen. Toch zal je wel een beetje moeten nadenken bij het spel, want het draait om ruilen, afleggen, onthouden en vooruit denken. Al moet je ook een beetje geluk hebben om te winnen!

Sushi Go

Hou je van sushi? Dan zal het reisspel Sushi Go je absoluut aanspreken. Maar wees niet bang, ook als sushi niet jouw favoriete eten is, zal je het ongetwijfeld leuk vinden om te spelen. Je kan het spelen met 2 tot 5 mensen.

Sushi Go is een simpel spelletje, waarbij het de bedoeling is dat je gerechten gaat samenstellen. Hiervoor moet je kaartjes verzamelen en opstapelen. Om dit voor elkaar te krijgen pak je iedere beurt een kaart en geef je de rest van de kaarten door aan je tegenstander. Jouw uitdaging? De juiste kaartjes houden en je tegenstanders niet te rijk maken met de kaarten die je doorgeeft.

Qwixx

Een veelvuldig bekroond dobbelspelletje is Qwixx. Het heeft wat weg van Yahtzee, maar werkt toch net even anders. Ideaal als reisspelletje, want Qwixx komt in een klein doosje en je hebt enkel een pen, de kaartjes en de dobbelstenen nodig.

Als je Qwixx speelt is het de bedoeling dat je zo hoog mogelijke worpen gooit met de dobbelstenen. Hierdoor is jouw succes grotendeels afhankelijk van jouw geluk, maar dat maakt het spel zeker niet minder leuk. Je kan namelijk wel tactisch te werk gaan, doordat je zelf mag bepalen welke dobbelstenen jij wilt inzetten en met welke score je genoegen neemt. Qwixx kun je spelen met 2 tot 4 mensen.

Skip-Bo

Ook Skip-Bo is een leuk reisspelletje voor onderweg. Wellicht ken je het spel Uno? Skip-Bo lijkt er veel op. Het doel is dat je jouw kaarten sneller wegspeelt dan jouw tegenstanders. Dit doe je door de kaarten in volgorde van 1 naar 12 neer te leggen. Maar bij Skip-Bo heb je ook een speciale Skip-Bo kaart welke dient als joker. Een leuke variatie op een normaal kaartspelletje, zoals pesten. Je speelt het met 2 tot 6 spelers.

Wie is het?

Wie kent het spel ‘Wie is het?’ niet? En lucky you! Hij is er namelijk ook in een kleine reisvariant. Hierdoor kun je dit leuke spelletje ook makkelijk meenemen op vakantie. Het werkt precies hetzelfde als de grote variant: je moet er met gesloten vragen achter zien te komen welke karakterkaart jouw tegenstander heeft. Een ideaal spel voor wanneer je met z’n tweeën een luchtig spelletje wilt spelen.

Rummikub reisspel

En ook van Rummikub is een reisformaat uitgebracht. Bij Rummikub is het de bedoeling dat jij zo snel mogelijk jouw eigen tegeltjes in de juiste volgorde op tafel legt. Dit doe je door cijferreeksen op tafel te leggen welke elkaar opvolgen in één kleur of door cijferreeksen te maken van één getal in diverse kleuren. De reisvariant van Rummikub kun je spelen met 2 tot 4 personen.

Regenwormen

Ben je met meer personen? Kijk dan eens naar Regenwormen. Dit spel kun je met tot wel 7 mensen spelen! Het doel van Regenwormen is dat je zoveel mogelijk regenwormen verzamelt. Dit doe je door te dobbelen. En om het net wat uitdagender te maken kan je met stenen ook regenwormen van je tegenstanders afpakken. Op deze manier krijgt Regenwormen ook nog een tactische touch voor de liefhebber.

Clever

Vind je jezelf slim? Speel dan eens het reisspel Clever! Een tactisch spel welke je kan spelen met 2 tot 6 mensen. Je gooit hierbij met 6 dobbelstenen en houdt de score bij voor de desbetreffende categorie. Iedere categorie levert op een bepaalde manier punten op. Qua uiterlijk heeft het wel wat weg van Qwixx. Maar bij Clever is het vooral het doel om goed op te letten en slimme keuzes te maken. Focussen dus!

Weerwolven

Heb je zin in een kaartspel met verhaal? Speel dan Weerwolven! Dit is echt een spel welke je met een grotere groep vrienden of familie kan spelen. En doordat het enkel bestaat uit kaarten kun je het eenvoudig meenemen.

Het spel heeft altijd een vaste volgorde, want de weerwolven gaan iedere avond op stap om burgers te doden. Terwijl de burgers ondertussen samen met het onschuldige meisje proberen de weerwolven te ontmaskeren.

Gedurende het spel heeft de verteller de leiding in handen en iedere deelnemer krijgt zijn eigen kaart met een rol die hij moet spelen. Er zijn diverse karakters, zoals heks, jager, weerwolf of burger. En ieder karakter heeft zijn speciale eigenschap en rol gedurende het spel. De weerwolven schakelen iedere nacht een burger uit, waarna de burgers gaan vergaderen om te bespreken wat er gebeurd is. Absoluut een avontuurlijk én leuk spel voor grote groepen!

Overige kaartspellen voor onderweg

Naast alle ‘nieuwere’ kaartspellen en reisspelletjes, heb je natuurlijk ook gewoon de ‘ouderwetse’ kaartspellen. Het is altijd handig om een simpele set speelkaarten mee te nemen, waarmee je diverse spellen kan spelen. Denk aan pesten, duizenden of patience. Dat zijn spellen die altijd leuk blijven en bovendien kun je veel variaties spelen met één set kaarten, hierdoor hoef je je nooit te vervelen. Bovendien kun je kaartspellen ook eenvoudig uitbreiden door meerdere sets mee te nemen. Dit maakt dat je de spellen met twee personen én met grotere groepen kan spelen. Enorm veelzijdig dus!

Welke spelletjes ga jij spelen?

Met welk reisspelletje ga jij op weg? Laat je het weten in de comments?

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.