Landal Coldenhove Camping – Herfstvakantie 2021

Door op

Potverdikkie, alweer de herfstvakantie die eraan komt. Onzettend druk met werk, maar gelukkig wilde mijn vriendin wel een camping uitzoeken. We wilden een hele week weg met de camper en onze drie jongens riepen al snel “Een camping met zwembad met een glijbaan!”. Sja, en dan begint het spelletje weer overnieuw. Een camping in de veluwe zoeken. Want daar waren we het al snel over eens, de veluwe, dat moest het gaat worden.

Tip: Lees ook onze review over Camping Landal Rabbit Hill.

Landal Greenparks in de Veluwe

Normaal kijken we altijd als eerste bij een camping van het concept “Logeren bij de boswachter” of een leuke boerencamping ergens. Maar in de herfstvakantie kan het weer zomaar anders zijn en hoe leuk een camper ook kan zijn, met 3 jonge jongens is het dan ook weer net even teveel om daar een week in opgesloten te zitten.

Mijn vriendin had daarom -heel slim- bedacht dat een camping van Landal wel eens wat kon zijn. We zijn zelf al regelmatig bij Landal Rabbit Hill geweest, ook gewoon om even een kopje koffie te drinken en de kinderen te laten spelen in de speeltuin. We hebben echter nog niet eerder op een camping van Landal gestaan, terwijl dit toch wel bekend staat als voor jong en oud.

Snel gegoogled naar wat mogelijkheden en al gauw sprong de Landal Camping in Eerbeek eruit, ook wel Camping Landal Coldenhove. Op de plattegrond leken alle plekjes land de rand van de camping wel mooi te liggen. Maar hoe kwamen we aan die plattegrond van deze camping?

Ben je op zoek naar kamperen bij de boer in Noord Holland? Lees dan dit artikel.

Plattegrond Landal Coldenhove

Dan denk je, ik zoek even een plattegrondje op in Google. Dus hop, achter de computer “plattegrond landal coldenhove”, maar dan klik je wel 10x mis eigenlijk. Terwijl op hun eigen site gewoon een super plattegrond te vinden is. Dus ga naar de website van Coldenhove en dan zoek je een beetje in het midden rechts naar Park Plattegrond. Voor de volledigheid; Camping Landal Coldenhove ligt praktisch tegen Eerbeek aan.

Landal Coldenhove Camping Plek 148
Je kijkt vanaf Plek 148 zo het bos in
Gezien vanuit het bos

Wij zaten zelf op plekje 148, dat is rechtsboven helemaal. Je kunt je kampeermiddel dan zo zetten dat je uitkijkt naar het bos, echt super! Hou er wel rekening mee dat er vlak bij een hek is waar wat andere gasten van het het park langslopen en zo het bos in gaan. Wij vonden het niet storend, maar als je echt helemaal privé wil zitten, dan kan ik je het mooie ruime plekje 108 aanraden. Hoe dan ook, hier zie je volop eekhoorns omdat je midden in de bossen en midden in de natuur dus zit. Het is prachtig om te wandelen in dit gebied tussen de dennen en loofbossen.

Links heb je alleen maar bos en bij Plekje 108 heb je zomaar 200m2 voor jezelf.

Campingplek mogelijkheden via de website van Landal:

Basis campingplaats

Landal.com
laatste update op 16 februari 2022 20:09

Camping Landal Coldenhove ligt in het bos, omringd door dennen- en loofbomen. Hier zit u midden in de natuur. Wie weet ziet u een konijn of eekhoorn langs uw tent lopen!

Comfort campingplaats

Landal.com
laatste update op 16 februari 2022 20:09

Camping Landal Coldenhove ligt in het bos, omringd door dennen- en loofbomen. Hier zit u midden in de natuur. Wie weet ziet u een konijn of eekhoorn langs uw tent lopen!

Impressie van het park

Omdat foto’s niet altijd duidelijk zijn en video meer tot de verbeelding spreekt, hebben we en een klein filmpje opgenomen terwijl ik fiets over het park. Je ziet hierdoor de mooie ruime opzet en als je af en toe pauzeert kun je ook de plaatsnummers zien. Handig!

Video impressie Landal Coldenhove Camping

Overdekt zwembad van Landal in Eerbeek

Wij zaten natuurlijk vol in de corona tijd, dat hield in dat je niet zomaar vrij kon gaan zwemmen maar moest gaan reserveren. Dat hadden ze mooi geregeld; er was een app ontwikkeld waar je jezelf kon opgeven. Dat ging vrij simpel; voor het verblijf moest je een aparte login aanmaken, waarbij je 1x per weekend of midweek (of 2x in een camping week) kon reserveren. Er waren een aantal tijdsloten en met regelmatig controleren kon je hier makkelijk reserveren.

Dat ging eigenlijk voor alles, zo ook voor het speelparadijs. We hebben voor ons gevoel eigenlijk hierdoor niets gemist. Wel is het zo dat je als ouder het kopje koffie of stukje taart (kuch) mist, omdat alles dicht is. Maar dat is ergens anders niet anders natuurlijk.

Het overdekt zwembad zelf is meer dan groot genoeg en bestaat uit verschillende dieptes, met een bubbelbad, een kleine bollo glijbaan en een iets grotere, vrij steile glijbaan. En ja, deze pappa is daar natuurlijk ook vanaf geweest.

Wifi bij Camping Landal Greenparks in Coldenhove

Persoonlijk vind ik het altijd fijn als er goede wifi aanwezig is op een park en eigenlijk vind ik dat een basisrecht. Ook al zitten we midden op de veluwe. Dat houdt zoveel in als dat ik vind dat je daar niet voor zou moeten betalen en dat het al in het tarief zou moeten zitten.

Daar denken ze anders over bij Landal, helaas stond er op 5 meter van onze camper een mooie wifi mast, maar moest je daar toch voor betalen. Logischerwijs vertikten we dat en hebben we op de prima 4g verbinding van onze telefoons gebruik kunnen maken van internet.

Even in een overzicht de kosten van wifi op Camping Landal Coldenhove

VerblijfsduurPrijs op het parkPrijs vooraf bij boeken
1 dag€ 12,50
Weekend/midweek€ 22,50€ 19,50
Week€ 32,50€ 29,50
8 t/m max 28 dagen€ 42,50€ 39,50
Tabel met kosten wifi op Landal Camping Coldenhove

Animatie op het park

Daar kan ik maar één woord voor verzinnen: “Ohhhhhh jeah!”. Ok, dat zijn er twee. Maar man man, wat kunnen ze dit toch goed zeg. We kregen het gewoon niet voor elkaar om het overzichtelijk te krijgen op onze telefoon, we zijn even naar de receptie gelopen en daar kregen we een a4’tje aan beide kanten bedrukt in lettertype 8 met alle activiteiten per dag.

Ik zal een aantal aanhalen:

  • Marshmallows roosteren bij kampvuur
  • Popcorn poffen bij kampvuur
  • Trick or Treat rondje lopen
  • Knutselen
  • Lampion’s maken voor Halloween
  • Puzzeltocht via een app lopen
  • Bollo die her en der opduikt
De animatie en Bollo Club van Camping Coldenhove is goed op orde

Ook kun je zelf natuurlijk alvast wat spulletjes vooraf kopen, wij kijken altijd even online, bijvoorbeeld:


Leuke activiteiten op het park

Naast natuurlijk zwemmen en allerlei animatieactiviteiten kun je nog genoeg andere dingen doen op het park. Zo hebben wij een uurtje op de bowlingbaan gestaan. Ook hier houden ze rekening met corona en hoef je geen aparte schoenen aan en houden ze een baan afstand. Dat houdt dan in dat je met 2 banen tegelijk kunt spelen, omdat ze vier hebben.

Ook is er een midgetgolfbaan, die we natuurlijk ook alle 18 hebben gespeeld. Verder kun je nog skelters, fietsen en elektrische fietsen huren. Ze hebben ook op het centrale entree gedeelte een behoorlijke speeltuin en hebben ze een ieniemienie kinderboerderij gemaakt met een aantal lieve kleine diertjes.

Een kleine kinderboerderij op Landal Greenparks in Eerbeek


Sanitair van de Camping Landal Coldenhove in Eerbeek

Daar waren we wel nieuwsgierig naar. Onze eigen ervaring is heel wisselend bij campings. Sommige kleine boerencampings hebben het schoonste sanitair wat je maar kan wensen en dan bij de grote is het weer drama, of precies andersom.

Bij deze prachtige camping vonden we het prima in orde, eigenlijk zelfs supernetjes. De gebouwen zijn al iets ouders, maar netjes onderhouden en ondanks dat het wat kouder is er dus wat meer zand naar binnen gelopen zal worden, waren de vloeren altijd superschoon en was het water echt gruwelijk lekker warm.

Zo netjes en schoon zag het sanitair ieder keer eruit

Zijn er dan geen minpunten te noemen?

Daar heb je wel een punt. Terwijl ik dit schrijf vraag ik me af waar ik me nu aan gestoord heb. Als ik dan moet gaan muggeziften; de watertappunten op de camping die her en der geplaatst zijn, zijn niet voorzien van kranen waar je een standaard koppeling op kan plaatsen. Dat is gewoon jammer.

Verder is de het park echt serieus groot, wij hadden onze fietsen bij ons en eigenlijk gingen we altijd met de fiets. Vanaf plek 148 naar de receptie is het echt een paar minuten fietsen, onderschat dat niet.

Ik verbaasde me nog hoe druk het op de camping was in zo’n enigszins koude maand. Dat zal ook door de Corona periode komen. Op geen enkel moment heb ik op iets moeten wachten.

Conclusie

Hou je van natuurcampings, lekker midden in de natuur en midden op de veluwe, hou je van zeer tot belachelijk grote plaatsen, van een bosrijke omgeving en zoek je vertier voor je kids? Al is het maar voor een weekendje weg?

Wij kunnen van harte Landal Coldenhove dan aanraden. Misschien hebben ze een leuke aanbieding of zoek zelf op Last Minutes Landal Coldenhove of zoek op Aanbiedingen Landal Camping.


Ook leuk om te lezen:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.