Onderzoek: Kosten camper stallen

Door op

We zijn dit jaar begonnen met een onderzoek naar de kosten van het stallen van je camper. Het blijkt nog niet zo eenvoudig, er zijn verschillende factoren die de prijs bepalen, waaronder de provincie waar je ‘m wilt stallen en of je bijvoorbeeld stroom nodig hebt.

Wil je meer weten over alle kosten van een camper die jaarlijks terugkomen? Lees dan ons artikel: Kosten camper per jaar.

Waar moet ik op letten met een stalling voor een camper?

Nu wij zelf een maand of 8 een camper hebben weten we al een stuk meer. We hebben in de buurt een stalling kunnen vinden voor 30 euro per maand. Voor ons was het belangrijk dat de camper overdekt stond, maar waar hecht jij waarde aan? Misschien dat je het nog niet helemaal goed weet en ben je nog op zoek naar tips. Zal ik die meteen maar delen dan?

  • Wil je wel of geen stroom? En is dat dan continu of moet je dit zelf wisselen? Kost dit extra?
  • Wil je altijd terecht kunnen bij je camper of moet je eerst bellen, mailen of whatsappen? Hoe vaak mag je dit dan doen?
  • Als je komt, moet dan eerst je camper tevoorschijn worden gehaald en sta je nog een uur te wachten of kun je ‘m zo eruit rijden?
  • Mag je je gasfles(sen) laten zitten, is loskoppelen genoeg of wil de uitbater dat je ze uit je camper haalt?
  • Kun je je camper ook wegen met een weegbrug? Dit is een mogelijkheid die ik zelf niet wist maar toch nog wel wordt aangeboden.
  • Is het overdekt of is het indoor? Wat het verschil is? Overdekt is vaak met de voorkant of zijkanten nog open. Vraag specifiek naar indoor als je echt overdekt en beschermd wil.
  • Wat ook fijn is als je je eigen auto gewoon kunt achterlaten op het terrein terwijl jij lekker met je camper rondrijdt. Of bij een parkeerplek in de buurt. Als je ‘m maar makkelijk kunt neerzetten en geen gekke toeren met fiets in de achterbak hoeft uit te halen 🙂

Kosten camper stallen jaarlijks of kosten per meter

Waar je ook op moet letten bij het uitrekenen van de stalling camper kosten zijn natuurlijk de jaarlijkse kosten. Waarbij bij de ene stalling je een vast bedrag per jaar betaalt, betaal je bij de ander per strekkende meter. En als je dan, net als ons, een alkoof camper van grofweg 7,5 meter hebt, dan kun je zomaar gemiddeld wat meer betalen. Natuurlijk werkt dat ook andersom; als je een kleinere camper hebt, ben je in het voordeel.

Verzekering bij stalling camper

Onze stalling raadde aan om even contact op te nemen met de verzekering. Deels om te kijken of het was toegestaan om de camper te stallen op een andere locatie en deels om te zorgen dat de verzekering alle schade zou dekken die mocht voortkomen uit schade bij opslag. Ik weet niet of het standaard is, maar onze stalling had zelf geen verzekeringen voor onze camper, we moesten daardoor echt even checken. Gelukkig bleek dit allemaal geen probleem te zijn, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Conclusie

Met de bovenstaande ervaringen en puntsgewijze tips kun je een stuk zekerder afstappen op een stalling uitbater. Maar eerlijk is eerlijk, vandaag de dag is het echt ontzettend moeilijk om uberhaupt een stalling te kunnen vinden. Bijna alles zit vol, ik heb al gehoord van stallingen die de komende 10 jaar zijn volgeboekt!

We hebben daarom een pagina gemaakt met een overzicht van camper stallingen in Nederland. Ook kun je je hier jouw stalling zelf aanmelden.

Nog meer over campers

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.