Koffie zetten op de camping

Door op

Drink je standaard iedere ochtend een kopje koffie? Dan wil je natuurlijk weten hoe je koffie kan zetten op de camping of in jouw camper, wanneer je op reis gaat. Een lekker bakkie pleur kan natuurlijk niet ontbreken! Daarom delen we onze tips met je voor het zetten van koffie op de camping.

Hoe kun je koffie zetten in de camper?

Als je op pad gaat met de camper, zijn er diverse manieren om koffie te zetten. Er zijn mensen die het houden bij gemalen koffie in een filter en daar water overheen gieten en je hebt mensen die gaan voor oploskoffie. Dat is lekker makkelijk, maar toch niet dat lekkere bakje koffie van thuis.

Als je een fornuis hebt, dan kun je gaan voor de percolator methode: het Italiaanse espresso-potje. Maar in de kampeerwinkel zijn ook genoeg koffiezetters te vinden, die niet al te veel stroom gebruiken. Er worden zelfs Senseo apparaten omgebouwd, zodat ze minder stroom gebruiken. Koffie zetten in een camper hoeft dus echt niet moeilijk te zijn.

Hoe zet je koffie op de camping?

Als je koffie wilt zetten op de camping, is het meer de vraag: heb je stroom of niet? Je hebt namelijk niet in alle gevallen stroom nodig voor een koffiezetapparaat. Al heb je natuurlijk wel warm water nodig. Zo kun je gaan voor een simpele methode, zoals: een Senseo koffiepad onder in de mok leggen en hier kokend water op gieten. Maar je kunt ook eens kijken naar een Nanopresso of Handpresso. Deze kleine apparaatjes zijn in staat om een espresso voor je klaar te maken. En daarnaast is een cafetière ook altijd een goed idee.

Heb je wel stroom? Kijk dan eens naar een camping koffiezetapparaat, zoals een Campeo of een gewone Nespresso. Dit is niet per se een apparaat voor op de camping, maar je ziet wel steeds vaker dat mensen hun Nespresso gewoon meenemen.

Welke apparaten zijn geschikt om koffie te zetten op de camping?

Wil jij koffie zetten op de camping? Laten we dan nog even kijken naar geschikte apparaten voor op de camping.

Percolator

Bialetti Percolator
Bialetti Percolator

De percolator zet je op het vuur, met onderin water en bovenin gemalen koffie in de zeef. Zodra het water gaat koken, loopt het water door een pijpje omhoog en vervolgens weer naar beneden via het zeefje. Dit met als resultaat: koffie! 

Een echte slow koffie, een mooie manier van koffiezetten, want het duurt ongeveer 10 minuten voordat je een pot verse koffie hebt. Het is hierbij aan te raden om voor een grove maling of een mokka maling te gaan. Op zoek naar een percolator? Dit is een echte Bialetti Percolator voor €19,99.

Cafetière

Een cafetière is vaak van glas en is voorzien van een zeef die je van boven naar beneden kan bewegen. Om koffie te maken doe je de koffie en het warme water in de cafetière. Dat laat je een paar minuten staan, om daarna de zeef naar beneden te duwen. Zo kun je de drab van de koffie scheiden. Hier vind je een cafetière voor €12,99. Een jummie lekkere goede kop koffie.

Superhandig om te gebruiken op de camping

Nanopresso

Of wat denk je van de Nanopresso? Dit is een kleine espressomachine, een echte espresso maker, waarbij je met de hand een lekkere espresso kan maken. Je maakt de espresso door water in de watercontainer te doen en een beetje koffie in het apparaat. Daarna is het een kwestie van de piston losdraaien en er ongeveer 20 keer op drukken. Daarna is de espresso klaar! Is dit dan de lekkerste koffie? Je kunt ook warm water toevoegen voor een heerlijke americano. Je kunt ook nog een uitbreiding kopen waarmee je Nespresso cups kunt gebruiken. En niet onbelangrijk, makkelijk mee te nemen in een handige etui.

Om wat beter beeld te krijgen heb ik hier een (engelstalig) filmpje op Youtube gevonden.

Campeo of camping koffiezetapparaat

Als laatste kun je dus ook op zoek gaan naar de Campeo. Een versie van Senseo, speciaal voor op de camping. Of je kan een bezoekje brengen een kampeerwinkel. Hier verkopen ze koffiezetapparaten welke geschikt zijn voor op de camping. Hierbij wordt er gelet op de grootte en het stroomverbruik. Zo weet je zeker dat je het apparaat makkelijk kan meenemen en het niet alle stroom opvreet.

Op welke manier ga jij verse kop koffie zetten op de camping?Echt superleuk om ook te lezen

2 gedachten over “Koffie zetten op de camping”

  1. Hahaha tof! Geen idee hoe ik hier terecht kwam, maar wij zetten al jaren Bialetti koffie in de camper. Handmalertje gekocht voor de bonen, melkkannetje om melk op te schuimen, het duurt even maar dan is het ook écht genieten 😉

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.