Kamperen Bij de Boer Noord Holland

Door op

We zijn op zoek gegaan naar mooie kampeerplaatsen om te kunnen kamperen bij de boer in Noord Holland. Juist als je op zoek bent naar een moment van rust, zonder de hectiek van een drukke 5-sterren camping.

Een boerderijcamping of mini-camping is hier dan geschikt voor. Daarnaast is er, mocht je toch even eruit willen, een ontzettend mooie kuststrook van maar liefst 30 kilometer met de bekende plaatsen Callantsoog en Julianadorp.

Wil je ook andere campings zien dan alleen boerencampings in Noord Holland? Ga dan terug naar ons overzicht met campings.

Waarom kamperen bij de boer in Noord Holland?

Kamperen bij de boer is leuk voor het hele gezin! Als je nog met (jonge) kinderen komt, dan heb je geen kind aan ze. Alles is een grote ontdekkingstocht. Van de stallen bekijken tot paardenbloemen plukken in de wei.

Daarnaast zijn er ook actieve boerderijen en dan kunnen de kinderen gewoon meekijken hoe de boer en boerin hun werk doen. Het is ook goed om te zien dat melk uit een koe komt en niet alleen uit de winkel 🙂

Vaak zijn de sanitaire voorzieningen ook erg schoon omdat het aantal mensen wat tegelijk verblijft op een boerderijcamping vrij klein is. De eigenaars maken vaak zelf schoon en zijn trots én zuinig op hun spullen.

Een boerencamping in Noord Holland is gewoon ontzettend leuk om te bezoeken. Wil je liever campings met alleen privé sanitair? Lees dan ons blogartikel: Campings met prive sanitair.

Daarnaast is het natuurlijk lekker dicht bij huis en in eigen land, maar je bent wel even helemaal weg van de dagelijkse sleur. Kamperen bij de boer betekent dat je echt tot rust kunt komen.

Je zit ook steeds meer een trend dat boeren een safaritent of lodgetent verhuren. Ook makkelijk natuurlijk. Daarnaast zien we een trend dat de campingeigenaren zich aansluiten bij een keurmerk of organisatie, zoals FarmCamps en Het Betere Boerenbed.

Ben je op zoek naar boerencampings in Zeeland? Lees dan ons blogartikel: boerencampings in Zeeland

Algemene informatie Noord-Holland

Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland. Natuurlijk is Amsterdam de grootste stad, maar dat is de hoofdstad van Nederland. In het noordwesten van Nederland ligt Noord-Holland dat betekent dus ook een prachtig strand waar je kunt vertoeven. Je hebt namelijk maar liefst drie mogelijkheden; de Noordzee, het IJsselmeer en de Waddenzee.

Mooie bezienswaardigheden in Noord-Holland

 • Alkmaar kaasmarkt
 • Haarlem
 • ’t Gooi
 • Amsterdam tochtje grachten, madame tussauds of musea.
 • Volendam
 • Bollenvelden

Leuke uitjes

Artis

Artis is de dierentuin in Amsterdam en de oudste dierentuin van Nederland. Artis is gevestigd in de Plantagebuurt. De ingang van Artis is aan de Plantage Kerklaan. Artis werd opgericht in 1838 als de dierentuin van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Natura Artis Magistra (“De natuur is de leermeester van de kunst”) en had als doel om liefde en zorg voor de natuur te inspireren. 

Het park heeft 27 beschermde gebouwen, waarvan de meeste dateren uit de 19e eeuw.

Kosten

 • De prijs van een normale entree (10 jaar en ouder) is €25,00.
 • Tickets voor kinderen (3-9 jaar) kosten €20,00.
 • Kinderen van 2 jaar en jonger mogen gratis naar binnen. 

Je kunt ook kiezen voor een combiticket zodat je Artis en bij Micropia kan bezoeken. De prijs voor een normale entree (10 jaar en ouder) is dan €29,50 en voor kinderen is dit €24,50.

Speelpark de Swaan in Oudkarspel

Speelpark de Swaan is gevestigd in Oudkarspel en is het grootste speelpark van Noord-Holland. 

Met maar liefst 5 natuurlijkspeeltuinen raken kinderen maar niet uitgespeeld! Er zijn grote trampolines, je kunt het vlot naar de overkant trekken in de natuurspeeltuin en je kunt er bijvoorbeeld skelteren over de zandweggetjes. Je kunt hier ook voetballen op gras en zelfs waterfietsen in natuurwater. 

Ook voor jongere kinderen is er genoeg te doen. Er is een Liedjesland en er zijn voor de allerkleinsten leuke speeltoestellen. 

Kosten

 • Voor de leeftijden van 3 tot en met 74 jaar kost een dagkaart €6,00 per persoon.
 • Mocht je 2 uur willen komen spelen dan kost je dit €5,00 per persoon.
 • Als je maar 1 uur komt betaal je €4,00 per persoon.
 • Ouderen boven de 75 en kinderen onder de 3 mogen gratis naar binnen. 

Glowgolf in Aalsmeer

De indoor minigolf wordt alleen verlicht door blacklight in het donker. Een leuke activiteit geschikt voor familie, vrienden en eerste date. De baan, hindernissen en golfballen op de baan geven licht, wat een typisch Nederlands minigolfspel tot een heel bijzondere ervaring maakt. Op deze gloednieuwe GlowGolfbaan met 15 holes speel je tussen mijnkarren, rotsen en verborgen schatten. Het wordt aangeraden om online te reserveren. 

Kosten

 • Voor 15 holes GlowGolf betaal je voor kinderen volwassenen van maandag tot en met vrijdag €8,00
 • Op zaterdag en zondag €8,50.

Klimcentrum Mountain Network

Het Klimcentrum Mountain Network is gevestigd in “De Eretribune”, een multifunctioneel topsport- en wooncomplex met klimhal in Amsterdam. De klimwand is 15 meter hoog en de 200 vierkante meter grote klimhal is een van de grootste klimhallen van Nederland. Beide wanden zijn geconstrueerd volgens een uniek 3D-systeem. Ook beschikt het klimcentrum over een fitnessvloer met fysiotherapie, zodat je een volledige trainingservaring limt hebben. 

De klimwand is geschikt voor beginners en gevorderde klimmers, variërend van horizontale tot ernstige overhang, met een maximale overhang van niet minder dan 10 meter. Er zijn 34 toptouwen en 12 klimtouwen. De wanden die beklommen kunnen worden, variëren van verticaal tot ernstig overhangen. Er zijn veel verschillende routes die gevolgd kunnen worden. De hoogte van de klimhal is 15 meter en er zijn in totaal zo’n 150 routes, maar er worden continu nieuwe routes gebouwd. Het Klimcentrum Mountain Network in Amsterdam is de tweede locatie van het Mountain Network.

Kosten

 • Je kunt bij het Klimcentrum Mountain Network een abonnement afsluiten of losse entreekaartjes kopen. 
 • Ze gaan er van uit dat je een Klimvaardigheidsbewijs (KVB) hebt, mocht je deze niet hebben moet je eerst een beginnerscursus klimmen volgen. De kosten voor deze basiscursus voor volwassenen is €114,00.

Wil je een abonnement of strippenkaart afsluiten dan kun je deze kosten op hun website vinden.

Hieronder staan de prijzen voor de losse entree. 

 • Voor kinderen t/m 7 jaar kost het klimmen €8,50.
 • Voor jongeren van 8 t/m 17 jaar kost het €10,50.
 • Voor volwassen van 18 t/m 24 jaar kost het €12,50.
 • Voor mensen tussen de 25 en 64 jaar kost het klimmen per entree €14,50.
 • Voor mensen boven de 65 kost het €12,50. 

Dagje strand callantsoog

Callantsoog heeft een geweldig strand. De stranden bij deze kustplaats zijn schoon, breed en kilometers lang. Je kunt hier heerlijk lange wandelingen maken of bij mooi weer gezellig een dag samen doorbrengen. Callantsoog heeft waarschijnlijk de mooiste stranden van heel Nederland. 

Op het strand van Callantsoog hoef je je geen moment te vervelen. Je kunt hier heerlijk zonnen, wandelen, zandkastelen bouwen en alle andere dingen die je op een strand kunt doen! 

Kosten

 • Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoeken van het strand van Callantsoog.

De Goudvis attractiepark in St Maartenszee

De Goudvis attractiepark heeft maar liefst 3 indoor (overdekte) speelparadijzen en heeft een buitenspeeltuin. In de overdekte speelparadijzen kunnen de kinderen via de glijbanen op ontdekkingstocht naar 1 van de 5 ballenbakken, slangentrappen of kabelbaan. Er is een monorail, en kinderen kunnen sleetje rijden van de rodelbaan. 

Ook aan kinderen onder de 4 is gedacht, er is een speciale softplay hoek. Er is een interactieve wand en er komen leuke geluidjes uit de onderwaterwereld. 

Binnen is een cafetaria aanwezig waar je eten en drinken kunt bestellen. 

De buitenspeeltuin is maar liefst 3,5 ha groot. Er zijn veel speeltoestellen, zoals zandbakken, trampolines, kabelbanen en schommels. Als het lekker weer is kun je hier zelfs op de waterfietsen en kun je met je voeten in het water over de waterbrug. 

Kosten

 • Kinderen van 0 jaar mogen gratis naar binnen.
 • Voor kinderen van 1 jaar kost een kaartje €4,25.
 • Kinderen vanaf 2 jaar mogen naar binnen voor €8,50.
 • Volwassenen (v.a. 18 jr) mogen gratis naar binnen. Er is wel een maximum van 2 volwassen per gezelschap.
 • Parkeren kost €3,00 per dag: dit kaartje kun je ter plekke kopen. 

De keukenhof

De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15e eeuw. De gravin Jacoba van Bavaria (1401-1436) bracht groenten en fruit uit het Keukenduin voor de keuken van kasteel Teylingen. Kasteel Keukenhof werd gebouwd in 1641 en het landgoed is uitgegroeid tot meer dan 200 hectare groot.

De landschapsarchitect Jan David Zocher en zijn zoon Louis Paul Zocher, die ook de ontwerpers van het Vondelpark waren, hebben de tuin rondom het kasteel in 1857 opnieuw ontworpen. Dat park is gestructureerd in de Engelse landschapsstijl en vormt nog steeds het fundament van de Keukenhof. 

In 1949 stelde een groep vooraanstaande bloembollentelers en -exporteurs een plan voor om op het landgoed een tentoonstelling te houden. Hiermee was het lentepark Keukenhof een feit. Het park werd voor het eerst geopend in 1950.

Kosten

 • Een ticket voor volwassenen kost €18,50.
 • Voor kinderen van 4 t/m 17 kost een kaartje €9,00.
 • Kinderen onder de 4 mogen gratis naar binnen.
 • Je kunt ook een groepsticket kopen voor meer dan 20 personen. Dan kost een kaartje €17,00.

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een themapark dat ligt in Enkhuizen. Het staat geheel in het teken van sprookjes. Door middel van poppen en huizen worden hier verschillende sprookjes uitgebeeld. Er zijn ook verschillende attracties te vinden, die ook in het teken staan van de verschillende sprookjes.

Kosten

Tickets die je boekt voor sprookjeswonderland via het internet zijn goedkoper dan wanneer je ze aan de kassa van het park koopt.

 • Koop je tickets via internet dan kosten ze €12,50 per persoon.
 • Aan de kassa kosten ze €13,50 per persoon.
 • Kinderen onder de 2 jaar mogen gratis naar binnen. 

Zeehondentocht of wadlopen

Vanuit de haven in Den Oever vertrekt de boot voor een 2,5 uur durende tocht over de Waddenzee waar je zeehonden in hun natuurlijke omgeving kunt bekijken. Je kunt natuurlijk ook gaan wadlopen. Vanuit Hippolytushoef worden er wadlooptochten georganiseerd.

Een overzicht met mogelijkheden: kamperen bij de boer Noord Holland

Deze volgorde geeft niet aan dat de bovenste camping beter is dan de onderste, volledig willekeurig dus.

Camping De Nesse

Een mooie minicamping met maar liefst 23 kampeerplaatsen. Het is geen actieve boerderij, maar je kunt wel kamperen bij de boer zoals ze zelf zeggen. Onlangs hebben ze een nieuw en luxe sanitairgebouw neergezet.

Daarnaast ontvingen ze voor de vijfde keer een gouden zoover award en zijn ze genomineerd voor ANWB Camping van het jaar. Iets om trots op te zijn. Hier gaan meestal echtparen naartoe met de caravan.

Ook voor gezinnen met kinderen tot 9 jaar is het prima vertoeven. De camping is geopend van 1 april tot 22 september.

Camping De Nesse

Anwbcamping.nl
laatste update op 11 maart 2022 08:47

Deze zeer goed verzorgde minicamping ligt in een groene omgeving en heeft een hoge haag rondom. Het terrein is autovrij. Alle staanplaatsen hebben een tegelplateau. Voor de jongsten is er een zand en water speelplaats en een kleine dierenweide. Er is een grote fietsenstalling binnen met...

Farmcamps Fleur Stables in Oudesluis

Op nog geen 10km van Callantsoog ligt deze echte boerencamping. Ze hebben maar liefst 50 paarden en pony’s. Met kinderen kun je hier echt je hart ophalen; met de paarden bezig zijn, of met de lammetjes, geitjes en konijnen. Natuurlijk kunnen ze ook een ritje meemaken met Boer Jan op de trekker, hoe leuk is dat? Het is zelfs mogelijk om je ponydiploma te halen.

Ga naar de website van de camping

Ormsby Field

Deze agro-camping heeft 30 staanplaatsen. En op elk van deze plekken kan een caravan, camper of vouwwagen staan. Het kampeerterrein zelf is omheind met een beukenhaag. Vanaf elke plek kijk je zo het open veld over, of naar een bos in de buurt.

Deze boerderijcamping in Noord Holland heeft maar liefst 70 melkkoeien en af en toe wat kalfjes. Als je met kinderen komt mogen ze natuurlijk kijken naar de koeien, wat altijd voor allebei erg interessant is. Ook mogen ze helpen met voer geven. En als er kalfjes zijn, dan mogen ze ook die helpen met voederen.

Ze hebben gemiddeld een 9.8 op Zoover!

Agro-camping Ormsby Field

Anwbcamping.nl
laatste update op 11 maart 2022 08:47

Camping Julianadorp aan Zee in Julianadorp

Een mooie rustige boerencamping tussen de bloembollenvelden en lekker in de buurt van het strand en gezellige dorpjes in de omgeving.

Deze boerderijcamping heeft 30 plaatsen, niet te gek groot dus en daarom mag ook deze camping op deze lijst met kampeerplekken bij de boer in Noord Holland. Wat zo leuk aan deze camping is dat je kunt kanoën met kano’s van de boer zelf.

Lekker zelf peddelen en op zoek naar een café of restaurant om even te pauzeren. Honden zijn toegestaan en is geschikt voor kleine kinderen.

Lekker kanoën bij de camping

Ga naar de website van de camping

Camping Zeevangshoeve in Edam

Leuk, deze camping bevind zich aan de oevers van het IJsselmeer, in het oosten van Noord-Holland. Met een prachtig uitzicht op de weilanden, vlak achter de dijk. Het betreft hier een melkveehouderij met 31 kampeerplaatsen.

Op de camping lopen kippen rond, maar ook een lief hangbuikzwijntje 🙂 Als je net even over de dijk heen klimt met een makkelijk te beklimmen trap, dan kom je bij een strandje en een meer uit. Hier kun je heerlijk zwemmen.

Camping Zeevangshoeve

Eurocampings.nl
laatste update op 11 maart 2022 08:47

Boerderij en minicamping De Westert

Een authentieke stolpboederij uit 1897 met 28 kampeerplaatsen, dichtbij de zee (6km) en duinen (3km) en ligt tussen Castricum en Limmen. Ook dit is een boerderij die nog actief is, het betreft een melkveehouderij. Elke dag worden koeien gemolken en de kalfjes, schapen, geiten en konijnen verzorgd.

YouTube impressie van Minicamping De Westert

Ga naar de website van de camping

Camping Duinzoomhoeve in Julianadorp

Op een mooie plek gelegen tussen de duinen en bollenvelden en op nog geen 1 kilometer afstand van het Noordzeestrand. Deze boerderijcamping met 30 plaatsen is ook weer romantisch qua grootte en met een kampvuur ’s Avonds voor de kinderen en sochtends een lekker vers broodje en croissantje kun je je hier prima vermaken. Ze verzorgen zelfs een volledig drie gangen diner. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen op het terrein gezet.

Ga naar de website van de camping

Camping Boerenbed De Groene Hoeve in Wijdenes

Deze boerencamping is gesitueerd rondom een Noord-Hollandse stolpboerderij uit 1850. Op deze boerderij wordt er met geiten gewerkt en kun je dan ook genieten van verse geitenkaas en geitenijs (!).

Geitjes op Camping de Groene Hoeve
Helpen met de geitjes eten te geven op camping de Groene Hoeve

Voor de kinderen is er van alles te doen in Noord-Holland, denk hierbij aan een dagje Sprookjestoverland of meehelpen met de boerderij.

Ga naar de website van de camping

Boerencamping de Kei aan de rand van Castricum

Een camping waar de boer zelf nog vollop aan het werk is. Deze boerderijcamping heeft 25 plaatsen en op het grasveld zijn de plaatsen voor de voortent verhard. Er zijn geen muntjes nodig voor douchen. Op 3km vind je de duinen en het station.

Wat leuk is, is dat de kinderen echt goed mee mogen helpen met allerlei klusjes; koeien uit het land halen, kalfjes voeren en meerijden op de trekker. Zijn de kids wat ouder, dan is er ook wifi dat gratis is.

Daarnaast is er nog een trampoline, skelters, traptrekkers, schommel en zandbak. Met jouw kids ga je hier een fijne tijd tegemoet.

Boerencamping De Kei

Anwbcamping.nl
laatste update op 11 maart 2022 08:47

Boerderij camping de Rodenburghoeve in het buitengebied van Uitgeest

Wederom mogen de kinderen hier meehelpen. Het is echt superleuk dat deze kleine minicampings dat allemaal toestaan en organiseren. Maar ook pappa en mamma mogen meehelpen met Boer Klaas om de koeien op te halen om te melken. In de omgeving zijn genoeg grote steden zoals Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Hoorn.

Voor jong en oud prima vertoeven op Boerderij Camping de Rodenburghoeve

Ga naar de website van de camping

SVR Minicamping Valkenhof

Er zijn drie veldjes gemaakt met in totaal 25 standplaatsen. Elke standplaats heeft zijn eigen elektrapaal, er is gratis wifi en honden zijn welkom. Daarnaast kun je je hengel meenemen, want er is een steiger gemaakt waar je heerlijk kunt ontspannen met een hengel erbij. Ook aan de kinderen is gedacht middels een trampoline. Er zijn twee douches, twee toiletten en een washok waar je kunt afwassen. Vergeet overigens niet je Jeu de Boule ballen, er is een heuse baan aangelegd.

Ga naar de website van de camping

Mini Camping de Hooiberg

Een mooie, rustig gelegen camping op 3km van strand en zee. En op 5 minuten afstand van het Noord-Hollandse duinreservaat. Er zijn restaurants op loopafstand, ruim sanitair met familieruimtes, gratis wifi en vlakbij genoeg wandel- en fietsroutes. Het sanitair is verwarmd, en natuurlijk is er gelegenheid voor het chemisch toilet, wasmachine en droger, magnetron en er is een recreatieruimte voor met spelletjes en ontspanning; Een voetbalveld, trampoline, skelters en tafeltennistafel.

Ga naar de website van de camping

Conclusie

Een mooie lijst met allerlei soorten boerderijcampings waarmee je kunt kamperen bij de boer in Noord Holland. Het valt op hoe kindvriendelijk ze allemaal zijn en er zijn genoeg uitwijk mogelijkheden naar het strand, meer of bezienswaardigheid.

Heb je nu zelf een camping gezien of ben je ergens geweest die niet op deze lijst staat, maar zou die er wel moeten staan? Stuur mij dan even een mail.


Nog meer over campings

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.