Soorten Campers

Er zijn vier soorten campers

Je bent zo ver dat je weet dat een Camper stiekem best een beetje leuk is, maar dan wil je er ook wel veel meer van weten. Eigenlijk alles wel. Eerst moet je dus gaan onderzoeken welke soorten er allemaal zijn. Gelukkig voor jou heb ik hier al veel onderzoek naar gedaan en kan je dus een hoop tijd besparen. Lees je mee?

Op de weg zie je al verschillende soorten campers rijden, maar wist je dat je ze ook echt kunt indelen in een specifieke categorie? Dat maakt het wat overzichtelijker allemaal. Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk, er zijn vier categorieën waar je eerst een keuze in zou moeten maken.

Buscamper

De camper bus is echt aan een ware opmars begonnen de laatste jaren. En niet ontrecht; de bus is wendbaar, waardoor je tot in het centrum van alle steden makkelijk kunt komen. Daarnaast kun je vervolgens de bus ook makkelijk parkeren op een normale parkeerplaats. Een nadeel is dat hierdoor ook meteen de binnenruimte kleiner is en in de regel minder geschikt daardoor voor (grotere) gezinnen.

Alkoof Camper

Misschien wel de bekendste van alle vier de camper modellen; de alkoof camper. Herkenbaar aan zijn de grote uitbouw bovenop de stuurcabine. Ook wel een smurfen uitbouw genoemd. Groot voordeel is dat je hierdoor meteen twee extra, fijne slaapplaatsen krijgt. Daarnaast is de Alkoof Camper vaak ook wat ruimer, omdat ze al snel vrij lang en breed zijn. Nadeel is dat je hierdoor wat minder snel een grote stad in zult rijden en daardoor wat meer moeite hebt met parkeren. Lees meer over Alkoof Campers.

Half-integraal Camper

Dit is eigenlijk een tussenvorm tussen de volledige integraal camper en de alkoof camper. Er is nog steeds een echte ‘stuurhut’ die je wel herkent, maar zonder de bekende grote uitbouw bovenop. Een prettig sturende camper die een stuk meer aerodynamisch is en genoeg ruimte bied voor een (kleiner) gezin.

Integraal Camper

Om op de weg te zien rijden kun je er wat van vinden, de één vind ze prachtig, de ander vind ze foeilelijk. Als je binnenstapt heb je wel de meeste ruimte en is de stuurhut echt betrokken bij de gehele ruimte. Een tweepersoonsbed klapt vaak boven het stuurgedeelte naar beneden en tijdens eten draai je de voorstoelen om.