Camping Het Zonneveld in Schipluiden

Door op

Dit weekend wilden we een nachtje in de buurt van Vlaardingen overblijven. Omdat we een camper hebben, zou je zeggen dat het makkelijk moet zijn om een plekje te vinden in de buurt. Gewoon een simpele plek waar we zelfvoorzienend zijn desnoods.

Bij een korte zoektocht op campy.app waren er al gauw een paar campings die interessant zouden kunnen zijn. Blijken ze stuk voor stuk vol te zijn. Na wat verder zoeken bleek er nog wel precies 1 plekje beschikbaar bij Camping Het Zonneveld in Schipluiden.

Officieel staan ze hier campers toe tot een meter of zes, maar na even gebeld te hebben bleek dat langer ook wel mag, maar dat je alleen rekening moet houden met de draai die je vanaf de publieke weg maakt het erf op. Feitelijk moet je even twee rijbanen in beslag nemen om die draai te maken.

Na onze rit in Frankrijk in de zomervakantie hebben we zoveel gekke weggetjes meegemaakt dat dat geen probleem meer was. We werden hartelijk verwelkomd door Nicoline en legde ons uit waar we mochten staan en hoe een en ander werkt. Ook dat ze ecologisch te werk gaan en daar hun verantwoording in nemen. Ze hebben in een hoekje van de camping ook een zonnepark staan met zonnepanelen die met de richting en hoek van de zon meedraaien:

Zonnepark Camping Het Zonnveld

De camping is niet gek groot en echt een boerderij camping. Er is een vast gedeelte voor vier tenten en voor elf caravans of campers. Ondanks dat je op het gras staat hebben ze wel de delen waar je moet staan verhard onder het gras. Dus toch de leuke groene plekken, maar wel stevig.

Verder is het sanitair zeer schoon. We hebben toch behoorlijk wat campings gezien, maar zo schoon als het hier is, zie je niet vaak.

Camping Het Zonneveld - Sanitair
Schoon sanitair bij Camping Het Zonneveld
Camping Het Zonneveld Wasbakken
Twee wasbakken en links gescheiden afval

Toen wij er waren was er in het midden van het veld een gezellig kampvuur waar mensen omheen konden zitten.

Daarnaast is er voor kinderen een grote trampoline van een meter of 4 doorsnede en een leuke schommel aan een boom (zie bovenste foto) en nog 2 losse schommels. Los natuurlijk van de schaapjes die af en toe op het zonnepark grazen 🙂

‘s-Ochtends werd er door Carl (de eigenaar) vriendelijk verzocht om te zorgen dat we om 12:00 het plekje weer vrij hadden gemaakt, want het plekje was alweer gereserveerd. Dat geeft misschien wel aan hoe populair het kamperen vandaag de dag is, dat in een periode als september zelfs op de zondag op maandag nog geboekt wordt.

Wij hebben het verblijf als prettig ervaren en zouden zeker nog een keer terugkeren als dit nodig mocht zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.