Camping De Hoevens in Alphen

Door op

Paasweekend en tijd om eens in eigen land op vakantie te gaan. Inmiddels alweer de 2e paasvakantie in coronatijd, maar dat mag de pret niet drukken. Met onze camper zijn we volledig zelf voorzienend en wilden met onze jongens naar een groene boscamping toe. En tada, dat is nu precies wat Camping De Hoevens is. Lekker ruime plekken aan een open veld met schoon sanitair, lees snel verder!

De Hoevens camping is een natuurcamping

Het is inmiddels al geen geheim meer dat we eerder een camping van een label als logerenbijdeboswachter.nl opzoeken dan een 5-sterren drukke camping met honderden plaatsen. Zo waren we ook nu op zoek naar een camping waar we onze camper neer konden zetten en er genoeg vermaak voor de kids was. Bij landgoed de Hoevens in Alphen Noord Brabant hebben we precies de juiste ingrediënten gevonden. De camping ligt prachtig in de bossen.

Entree Landgoed De Hoevens in Alphen
Entree Landgoed De Hoevens in Alphen

Wat is een natuurkampeerterrein?

Het is kamperen op de mooiste landschappen, bij voorkeur verder weg van de grote steden. De omvang is gemiddeld genomen klein waardoor er rust en privacy is. De bezoekers van natuurkampeerterreinen zoeken zelf meestal ook de rust op en daardoor heb je (nagenoeg) geen last van overlast. Sanitair is schoon en afdoende. Een extra mogelijkheid is vaak dat je een gecontroleerd kampvuur kunt houden. Speciaal voor kinderen is het vaak erg leuk vertoeven omdat er vaak een zwem en visvijver is.

Ruime kampeerplaatsen

Over ruimte bij de Hoevens niet te klagen. Gemiddeld zijn de kampeerplaatsen zo’n 120m2 groot, waardoor je elke tent en caravan wel kwijt kunt op een fijne plek. Wel zijn er voor tenten nog nét even mooiere plekjes te vinden die aan de rand van een weiland grenzen. Hierdoor ervaar je nog meer de rust en kun je echt genieten van de stilte. Voor alle plekken geld dat er stroom aanwezig is.

Kampeerveld van Camping De Hoevens
Kampeerveld De Hoevens

Natuurkampeerterrein Landgoed de Hoevens

Landgoed de Hoevens is een eeuwenoud landgoed dat al 3 generaties in eigendom is van de familie Van der Lande-Vogels en een rijke geschiedenis kent. De huidige eigenaren, Floris en Caroline Van der Lande-Vogels kiezen er, samen met hun gezin voor, om mens en natuur vanuit gelijkwaardigheid met elkaar te verbinden.

De Hoevens is een bijzondere ‘zijnsplek’ waar iedereen welkom is en tot zichzelf kan komen, ieder op zijn of haar eigen manier. Bijvoorbeeld door er te recreëren met het gezin of door samen met een schoolklas te leren van de natuur. Maar ook door er alleen te zijn en geraakt te worden door de paradijselijke stilte. Of door een dierbare een laatste rustplaats te bieden, midden in de natuur.

Alle bedrijfsonderdelen en –activiteiten op De Hoevens worden door Floris en Caroline, samen met hun team van medewerkers, op duurzame wijze en met veel liefde voor het landgoed ontwikkeld vanuit een synergie tussen zes kernwaarden:

  • Natuur
  • Rust
  • Ruimte
  • Cultuurhistorie
  • Eenvoud
  • Kwaliteit

Bron: dehoevens.nl/historie/visie/

Autovrij natuurkampeerterrein

Er zijn natuurlijk wel campers te vinden, maar er is een ruime parkeerplaats waar iedereen zijn auto kan neerzetten. Zo blijft het terrein vrij van auto’s en blijft het gevoel van ruim en vrij behouden. Zo ervaar je dat met je mooie plek opgaat in de omgeving, zeker gezien de ligging in het bos.

Sanitaire voorzieningen en sanitair gebouw

Vanwege de maatregelen van Corona waren niet alle wc’s, douches en wasbakken beschikbaar. Er is netjes rekening gehouden met afstand.

Sanitair gebouw Landgoed De Hoevens
Sanitair gebouw Landgoed De Hoevens

Je kan zien dat Ronald alles goed schoon weet te houden, er is geen vuiltje te zien of modder op de grond te ontdekken. Dit is pas genieten. Ik weet niet hoe het in het het hoogseizoen is, maar nu was het ook redelijk volgeboekt, dus ik ga ervanuit dat dan ook alles op orde is.

WC's netjes schoon en onderhouden
WC’s netjes schoon en onderhouden

Het sanistation is goed bereikbaar. Met de camper even achteruit erin rijden en dan heb je alle ruimte om grijs water te lozen, het chemisch toilet te lozen en weer vers water bij te tanken.

Sanistation voor de camper
Sanistation voor de camper

Broodjes service in de ochtend

Hoe lekker is dat met Pasen? ’s Middags even een lijstje invullen en de volgende ochtend verse broodjes. Dat kon van Kaiserbroodjes tot stokbroden aan toe. Rond 09:00 stonden de zakken met broodjes klaar en deze kon je tijdens het bestellen met PIN betalen.

Gezinnen met kinderen

Speeltuin met houten toestellen

Het lijkt wel allemaal hagelnieuw; mooie houten speeltoestellen en een heuse kabelbaan. Het kan niet op. Voor de leeftijd van 1 tot 9 jaar is het hier prima uit te houden.

Speelbos op de camping
Speelbos op de camping
Mooie houten speeltoestellen in de speeltuin van de camping
Mooie houten speeltoestellen in de speeltuin van de camping

Paaseieren zoeken als animatie

Kinderen die verzamelen voor het paaseieren zoeken
Kinderen die verzamelen voor het paaseieren zoeken

Omdat het paasweekend was, kon het niet ontbreken: er mocht naar paaseieren worden gezocht. Met een stuk of 25 kinderen kon er in de buurt van de zwemvijver worden gezocht naar meer dan 60 eieren. Wat hebben we gelachen en hard gezocht. Eigenlijk heel simpel, maar je moet het maar net even organiseren. Vanwege het koude weer hebben we niet kunnen zwemmen natuurlijk dat is voor mooi weer, maar de locatie is er zeker geschikt voor.

Visvijver bij Natuurterrein De Hoevens

Visvijver op de camping

We hebben voor het vissen deze keer gekozen en hebben zo’n 10 kleine tot middelgrote voorns kunnen vangen, zowel met dobber als feedhengel. Genoeg mogelijkheden dus.

Beheerder Ronald Kouters

Soms heb je dat gewoon met een camping, het valt meteen op. Alles klopt, alles is schoon, er is geen stress en alles lijkt wel zo te moeten zijn. Het kan niet anders of er zit een persoon achter die met passie aan zijn dag begint. Dan heb ik het over Ronald. Al vanaf dat we aankwamen met de camper kwam hij al behulpzaam tegemoet zonder meteen opdringerig te zijn.

Petje af voor de relaxte sfeer die hij weet neer te zetten en de prachtige camping. Voor meer informatie of gewoon algemene informatie kun je contact met hem opnemen op 06-53266307 of camping@dehoevens.nl

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.