Review: Camping Brouwersdam in Ouddorp

Door op

Een camping speciaal voor de camperaars onder ons, maar ook met wat extra plaatsen voor diegene met een caravan of die hun tent willen opzetten. Op slechts een paar honderd meter van het strand, dus een ideale plaats om onze nieuwjaarsdag van 2021 door te brengen. Lees je mee over Goeree Overflakkee?

Wil je ook andere campings zien dan alleen boerencampings in Noord Holland? Ga dan terug naar ons overzicht met campings.

Voordelen van een camper camping

Wat zijn nu precies de voordelen van een camping speciaal voor campers? Zelf vinden we ze nooit zo gezellig eerlijk gezegd, dus waarom zou je dan gaan? We hebben zelf jonge kinderen en zoeken eigenlijk altijd een camping uit waar je op het gras kan staan en waar ook gezinnen met een tent en caravan staan.

In ons geval wilden we even eruit, alle weken thuis en de jongens moesten hoognodig even rennen op het strand hadden we besloten. De camper hadden we uit de opslag gehaald en met het koude weer en regen ga je niet gezellig buiten onder de luifel zitten.

Ochtendzonnetje op Camping Brouwersdam
Hoop regen, maar een prachtige ochtendzon

Waar je rekening mee houd is dat je genoeg gas bij je hebt voor de verwarming en een dikke slaapzak of dik dekbed. En vooral gemak, dus je camper op een verharde plek neerzetten heeft dan voorkeur.

En in dat geval, dan is een camper camping heerlijk: je komt aanrijden en je zet de camper meteen neer op een verharde ondergrond.

Voorbereiding voordat je zomaar op pad gaat

In onze meest romantische gedachten loop je naar je camper, je start ‘m, rijden maar en neerzetten en klaar. In de praktijk merken we dat we toch altijd even kijken welke campings er zijn, of er goede reviews zijn en of er nog plek is op die camping.

Nu zijn er websites van campings die als 1980 aanvoelen en er zijn campings die een volledig online reserveringssysteem hebben. Bij de website van Camping Brouwersdam kun je ook zelf een plekje uitkiezen, en ze geven hier een lijst met alle mogelijkheden. Nu dachten wij dat het een online systeem was, en er genoeg plek was.

Impressie Camping Brouwersdam
Gezien vanaf het sanistation

Toen we echter aankwamen en liepen naar de (onbemande) receptie zagen we een A4 papier hangen met daarop 5 plekjes die nog vrij waren. Na een rondje in de camper op de camping kozen we voor plekje 28. Eigenlijk zijn alle plekjes prima en ze zijn ook allemaal niet ver van het sanitair. Maar op de website leken er wel 30 plekjes minimaal vrij te zijn, ik denk echter dat ze alleen de plekjes laten zien die geen seizoensplaats zijn. Check dit dus wel van te voren.

Als ik zou moeten inschatten waren er nog zo’n 20 plekken vrij van de 58. Toch best druk op een nieuwjaarsdag.

Wat is er te doen in de buurt?

Wat ons de (naast goede reviews) doorslag gaf was dat je zeehonden kon spotten op bepaalde tijden. Natuurlijk is het strand heerlijk en als je van kitesurfen houdt, dan kun je je lol op.

Als je vanaf de camping richting het strand rijdt en op je navigatie “spuisluis” invoert, dan zie je een grote geasfalteerde plek waar je genoeg plek hebt om je camper te stallen. Om de spuisluis staat een stevig hekwerk zodat je er nooit in kan vallen.

Wij hebben de camper net iets verder gezet en ik had mijn Nikkor 200-500mm lens meegenomen, genoeg om de zeehonden dichterbij te halen.

Op nog iets meer afstand, op ongeveer 2km, is een zandbank. Hier heb je echter wel een verrekijker voor nodig om wat te kunnen zien.

Zeehonden spotten bij Spuisluis bij Camping Brouwersdam
Zeehonden spotten bij Spuisluis bij Camping Brouwersdam

Sanistation

Vlak bij de ingang van de camping vind je het sanistation. Hier zijn twee water tappunten. Eén met slang en eentje zonder slang. Handig als je even een jerrycan wilt volgooien.

Verder een solide RVS put waar je genoeg ruimte hebt om het grijs water te lozen.

Sanistation van Camping Brouwersdam
Sanistation Camping Brouwersdam

Het chemisch toilet kun je legen bij het sanitair gebouw. Deze bevind zich aan de zijkant met een duidelijk informatie blaadje erboven.

Lozen chemisch toilet Camping Brouwersdam
Lozen chemisch toilet Camping Brouwersdam

Het sanitair gebouw

Op nieuwsjaarsdag was het rond het vriespunt en stookten we er flink wat gas doorheen tijdens het kamperen. We wilden eigenlijk helemaal niet uit onze gezellige camper ook al zaten we met 5 personen in en wilden we spelletjes blijven spelen. Maar toch, soms komt dat moment dat je toch even wilt douchen of naar de wc wilt voor wat meer luxe.

Sanitairgebouw Camping Brouwersdam
Sanitairgebouw Camping Brouwersdam

Op de deuren buiten stond netjes een brief met het verzoek om de deuren dicht te houden omdat de kachel aanstond. Toen ik binnenkwam voelde ik een heerlijke warmte van de kachels. Mjam mjam!

Binnenkant sanitairgebouw Camping Brouwersdam
Binnenkant sanitairgebouw douche gedeelte
Totaal 6 douches, hier 4 afgebeeld
Totaal 6 douches, hier 4 afgebeeld
Spoelbakken in sanitairgebouw Camping Brouwersdam
Spoelbakken in sanitairgebouw Camping Brouwersdam
Acht toiletten, gescheiden man en vrouw op Camping Brouwersdam
Acht toiletten, gescheiden man en vrouw op Camping Brouwersdam

Alles ziet er netjes verzorgd uit en ondanks de periode met een hoop regen buiten, lag er niet een hoop rotzooi op de vloer. Man en vrouw hebben hun eigen toilet.

50 cent muntstukjes om te mogen douchen op Camping Brouwersdam
50 cent muntstukjes om te mogen douchen
op Camping Brouwersdam

Het enige minpuntje vond ik dat je 50 cent muntstukken moet gebruiken om te douchen. Niet gratis dus. Dat is wat ouderwets, aan de andere kant weet je wel weer dat er vaak op deze manier genoeg warmwater is en er geen misbruik wordt gemaakt.

Receptie en communicatie Camping Brouwersdam

Bij aankomst was de receptie gesloten. Er hing een briefje dat je om 09:00 of 19:00 langs kon komen. Zo gezegd, zo gedaan en om 19:00 stond ik voor de deur. Helaas, weer dicht. Na nog eens de papieren bekeken te hebben die er hingen, bleek dat er nóg een a4 hing waarop stond dat de receptie elke dag tussen 10:00 en 11:00 open was. Niet geheel duidelijke informatie dus.

Alvast een email gestuurd dat we plek 28 hadden ingepikt en ons kenteken achtergelaten en toen ik de volgende dag rond 10:15 bij de receptie aankwam was de deur wel open en waren er twee personen, waarvan 1 achter de receptie zat. Een vriendelijke meneer had mijn email reeds behandeld en de factuur was gemaakt. Gelukkig kon ik met PIN betalen en was de transactie snel klaar.

Video impressie Camping Brouwersdam

Omdat beeld soms meer zegt dan 1000 woorden hebben we een klein filmpje opgenomen voor een kleine youtube impressie.

Eindoordeel

Heel eerlijk gezegd kan er natuurlijk niet gek veel mis gaan met een camping speciaal voor campers. Oneerbiedig gezegd is het asfalt en stromend water wat je nodig hebt.

Toch hebben we er best al wat gezien en geeft iedereen daar zijn eigen draai aan en neemt de ene uitbater wel zijn verantwoordelijkheid en heeft de ander wat, nou ja, minder focus op een geweldige ervaring.

Bij Camping Brouwersdam hebben ze het prima voor elkaar. Het sanitairgebouw heeft voldoende mogelijkheden voor de plaatsen die er zijn en is daarnaast schoon en goed verwarmd. Wel dien je rekening te houden met de douches die alleen aangaan als je er 50 cent in gooit, dus zeker niet gratis.

Qua prijs kun je rekening houden tussen de 17,50 per nacht tot 30,00 per nacht, afhankelijk van laag of hoogseizoen. Elke persoon extra is 2,50 extra per nacht.

Juist omdat de lokatie zo fijn is, zouden we hier zeker nog een keer terugkomen. Kijk snel zelf bij de website van Camping Brouwersdam.


Nog wijzer worden met kamperen?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.