Camping activiteiten: de leukste must-do’s op een rijtje

Door op

Je ziet het al helemaal voor je: tijdens jouw vakantie op de camping helemaal tot rust komen, genieten van de omgeving, heerlijke zomeravonden en een goed glas champagne. Dat is voor jou ontspannen. Nog voor dat je goed bent gesetteld met je caravan, kamper of vouwtent, is de vraag ‘wat gaan we doen vandaag?’ al gesteld door een van jouw kinderen. Op het moment dat jij wilt ontspannen, willen de kinderen graag camping activiteiten doen.

Leuke spelletjes spelen en activiteiten ondernemen kan ook heel gezellig en ontspannen zijn.

Kampeerwijzer.nl zet de leukste must-do’s voor je op een rijtje die gegarandeerd voor vermaak zorgen voor het hele gezin!

Geocaching

Het verblijf op een camping is uitstekend te combineren met het spelen van geocaching. Geocaching is een leuke en originele manier om de omgeving van jouw camping te ontdekken, waarbij je op zoek gaat naar een ‘schat’ op basis van gps- coördinaten. De ‘schat’ wordt ook wel ‘cache’ genoemd en is een soort kistje met daarin een logboekje In het logboekje kun jij jouw naam schrijven als bewijs dat je de ‘cache’ hebt gevonden. Op de website van geocaching kun je vermelden dat je de schat hebt gevonden en ontvang je informatie die je nodig hebt om een nieuwe cache te zoeken.

Van jong tot oud en van ervaren tot onervaren: iedereen kan geocaching spelen en de natuur, prachtige omgeving en onbekende plaatsen rondom de camping op een avontuurlijke manier ontdekken!

Wil je meer informatie over geocoaching? Lees ons artikel over Geocaching

Watersport

Kinderen die plezier hebben met kajakken
Kinderen die plezier hebben met kajakken

Veel kinderen houden van water. Een waterballonengevecht, flesvoetbal, een buikschuifbaan of een tuinsproeier om onderdoor te rennen: het zijn de meeste simpele activiteiten die voor veel waterplezier zorgen! In Nederland heb je zelfs speciale campings met outdoor activiteiten op het water, zoals waterfietsen, kajakken, raften, vlotbouwen en bootje varen.

Picknicken

Het klinkt eenvoudig, maar is heel gezellig om te doen: een picknick. Maak samen met je kinderen sapjes, heerlijke sandwiches, een borrelplankje en andere kleine hapjes voor in de picknickmand en zoek een mooi plekje bij het meer, in het bos of op een uitgestrekte weide nabij de camping. Smul van de hapjes en sapjes, terwijl je geniet van het samenzijn met je gezin.

Stadsbezoek

Heb je het even helemaal gezien op de camping? Genieten van de drukte van de stad en de rust van de camping is een perfecte combinatie! Ga er samen een dag op uit en bezoek een omliggende stad in de regio en koop een stedengids bij de boekhandel waarmee je de stad

leert kennen en de bezienswaardigheden van de stad ontdekt die je echt niet mag missen. Struin lekker rond in de stadskern, neem een lekker terrasje en sluit de dag af met een heerlijk diner in een restaurant, alvorens jullie weer terugkeren naar de camping.

Groep vrienden die een stad aan het ontdekken zijn
Groep vrienden die een stad aan het ontdekken zijn

Spelletjes

Tijdens de vakantie heb je urenlang de tijd om gezellige spelletjes te spelen met jouw kinderen. Van een potje Skip-bo met het hele gezin in de camper tot actieve buitenspelletjes zoals voetbal of tennis: je kunt die telefoons en iPads even aan de kant leggen en geniet van de tijd die jullie met elkaar doorbrengen!

Bakken

Bakken is altijd leuk en lekker, maar neemt veel tijd in beslag waardoor je er thuis niet altijd aan toekomt. Dit maakt bakken een perfecte bezigheid om te doen op een regenachtige dag op de camping! Vaak heb je in jouw caravan of camper geen scala aan pannen en kookgerei als thuis tot je beschikking, maar voor de meest lekkere en simpele gerechten heb je dat ook niet nodig. Of je nu pannenkoeken, wafels, een cake of kwarktaart met jam maakt in een mooie vorm: het is superleuk om te bereiden met je kinderen!

Camping activiteiten voor volwassenen

Natuurlijk kunnen wij het ons voorstellen dat je ook een dag of avond alleen met je partner of familie wil doorbrengen zonder de kinderen. Een aantal campings organiseren camping activiteiten voor volwassen en gelukkig beschikken veel campings over een animatieteam. Zo kunnen jullie van elkaar genieten en tot rust komen, terwijl je weet dat je kinderen ook plezier beleven. Ga sporten in de buitenlucht, ontspan tijdens een heerlijke saunadag of geniet van een dinner-show. Aan het einde van de dag zijn zowel jullie als de kinderen ontspannen, maar voldaan!

Kampvuur maken

Marshmallows roosteren bij een kampvuur
Marshmallows roosteren bij een kampvuur

Een kampvuur maken hoort bij kamperen. Een mooie en veilige plek uitzoeken en met je kinderen brandhout en aanmaakhout verzamelen om vervolgens het vuur aan te maken. Het is heerlijk om na een lange dag met het hele gezin nog een avond sterren te kijken, van het landschap te genieten, marshmallows te roosteren en de dag te bespreken bij een knappend vuurtje.

En dat goed glas champagne? Dat smaakt nog lekkerder bij een kampvuur!

Onderneem jij zelf leuke activiteiten op de camping of ben je van mening dat we nog wat informatie missen op kampeerwijzer.nl? Laat het ons dan weten! Stuur jouw informatie of artikel naar hans@kampeerwijzer.nl en wie weet plaatsen we dit binnenkort.


Gerelateerde berichten

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.