Boerencampings in Zeeland

Door op

Hoewel je bij campings voornamelijk aan het buitenland zal denken zijn er ook genoeg campings in ons eigen land te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de kleinschalige boerencamping in Zeeland. Bij deze campings weet je zeker dat je ongestoord van de rust kunt genieten. Aangezien nog lang niet iedereen bekend is met de leukste minicampings in Zeeland hebben we besloten om de belangrijkste info hieronder voor je uiteen te zetten. Zo kom je niet meer voor verrassingen te gaan!

Wat zijn de verschillen in kleine campings in Zeeland?

Voordat we gaan naar de leukste mini campings in Zeeland is het handig om eerst even in te zoomen op de verschillende soorten campings die je kunt bezoeken. In tegenstelling tot wat mensen nog wel eens denken is het namelijk zo dat een boerencamping niet hetzelfde is als een minicamping in Zeeland. Om je een zo volledig mogelijk beeld te geven hebben we de verschillende soorten campings hieronder op een rijtje gezet: 

Wat is een boerencamping in Zeeland? 

Zoals je wel aan de naam kunt zien is een boerencamping in Zeeland een camping bij de boer op het erf. Dit houdt dan ook echt in dat je zal gaan kamperen op het erf van een boer die nog steeds zijn vak uitoefent. Vaak zal dit een akkerbouw of een veeteeltbedrijf zijn. Vaak helpt heel de familie om je te helpen bij het neerzetten van je caravan of tent. Weet alleen wel dat je last kunt hebben van geluid of van insecten. Het boerenleven begint nu eenmaal vroeg en trekt een hoop vliegen en muggen aan. Wel is het er vaak super gezellig, dit is dan ook de reden dat zoveel mensen kiezen voor een boerencamping in Zeeland. 

Wat is een minicamping in Zeeland?

Naast een boerencamping is het ook mogelijk om te kiezen voor een mini camping in Zeeland. Vaak bevindt de minicamping in Zeeland zich in de buurt van een boerderij, echter wordt deze boerderij niet meer echt in gebruik genomen. Daar komt bij dat het ook mogelijk is dat de minicamping in Zeeland zich bevindt bij een woonhuis. Over het algemeen zijn deze campings iets rustiger dan de bovenstaande optie. 

Wat is een SVR camping in Zeeland?

Weer een ander soort camping is de SVR camping in Zeeland. De afkorting SVR staat voor Stichting Vrije Recreatie. Deze camping is ideaal voor de mensen die ook bij de boer willen gaan kamperen, maar die toch nog een regulier campinggevoel willen hebben. Het is een camping die echt door de boer wordt onderhouden. Deze SVR campings in Zeeland zijn met name populair onder gezinnen met kinderen. Zij hebben namelijk alle ruimte om overal te kunnen spelen op het grote veld. 

Wat is een natuurcamping in Zeeland

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voo een natuurcamping in Zeeland. Met een natuurcamping in Zeeland ben je volledig in de natuur. Het is een camping die niet per se in de buurt ligt van een boerderij, al kan dit wel natuurlijk. Het draait er voornamelijk om dat je te maken hebt met een camping die is afgesloten van de drukke stad. Dit maakt het mogelijk om echt even te genieten van de rust en om even helemaal tot ontspanning te komen. Draait het hier niet allemaal om op vakantie? 

Een overzicht van boerencamping of minicamping in Zeeland

Nu je weet welke campings er eigenlijk te vinden zijn is het tijd om te kijken naar de leukste campings die je kunt kiezen voor jouw vakantie. Hieronder hebben we een selectie gemaakt met de beste campings die volgens ons gekozen kunnen worden. Alle campings die je hieronder kunt vinden zijn kleinschalig, gezellig en voorzien van alle gemakken die je maar nodig kunt hebben: 

1. Kamperen bij de Kluithoek op Walcheren in Zeeland

De eerste camping waar je voor zou kunnen kiezen is Camping de Kluithoek in Walcheren. Deze minicamping ligt op zo’n 5 kilometer van badplaats Zoutelande in het landelijke hart van het mooie Walcheren in Zeeland. De mini camping is gelegen op een boerenbedrijf. De minicamping ligt zeer centraal en de mooiste fietspaden lopen vlak langs de camping. Als je op zoek bent naar een kleine boerencamping met een gemoedelijke sfeer dan kun je hier prima terecht. Het is echt niet zo raar dat deze camping zo populair is. Door de talloze leuke dingen in de omgeving zal je je nooit hoeven te vervelen. 
Bezoek hun website.

2. Kamperen bij Westerwijk in regio Zoutelande

Hou je van een kleinschalige camping dan is dit de beste camping die je maar kunt vinden in Zeeland. Deze mini camping in Zeeland heeft namelijk maar 15 plekken over heel het veld verspreid staan. Dit zorgt ervoor dat het echt nooit te druk zal aanvoelen. Deze camping ligt ook nog eens in de buurt van de zee. Mocht je een wandeling aan de kust willen maken dan hoef je maar een kilometer te wandelen. Hou je liever van shoppen? Fiets dan eens naar Vlissingen of Middelburg om de gezellige centrums te ontdekken. Voor kinderen zijn er genoeg speeltoestellen te vinden, al is de camping wel voornamelijk gericht op mensen die echt de rust op willen zoeken. Na een weekje op deze camping voel je je weer helemaal herboren. Kijk op hun website voor meer informatie.

3. Kamperen bij Zonnehoek in Meliskerke

Ook dit is een super leuke mini camping in Zeeland om te bezoeken. Het is een camping die echt aan de kust ligt. Iedereen die van zee en rust houdt zou hier dan ook een kijkje moeten nemen. De camping zelf is erg klein en heeft niet veel plekken. Dit zorgt ook weer voor de benodigde rust. Terwijl jij geniet van de stilte kunnen je kinderen spelen bij de vele speeltoestellen. Wat leuk is, is dat je hier veel skelters vindt voor de kids. Dit maakt het mogelijk om de omgeving een stukje te herkennen. Bekende steden als Middelburg en Vlissingen zijn bereikbaar met de fiets. Door deze centrale ligging is het dan ook echt een prima optie om te kiezen voor jouw volgende vakantie. Je kunt alle kanten op, hierdoor is er genoeg om te zien en te beleven. 
Bezoek hun website.

4. Kamperen bij Akkerleven

Dit is een boerencamping waar je gelijk een vrolijk gevoel van krijgt. Deze boerencamping in Zeeland bevindt zich op ongeveer een kilometer afstand van het bekende Grevelingenstrand. Dit strand is natuurlijk ideaal als je eend wilt gaan wandelen of als je een frisse duik wilt nemen. Belangrijk is om te weten dat deze camping iets groter is dan de bovenstaande camping. Dit maakt het dan ook gelijk wat ruimer voor het oog. Je kunt naast de camping spelen met je kinderen. Ook kan je jouw kinderen bij de boer afzetten om ze kennis te laten maken met de boerderij dieren. In het plaatsje Brouwershaven kan je een drankje drinken op het terras. Dit dorpje ligt ongeveer op drie kilometer van de camping, makkelijk te fietsen dus. Door de goede bereikbaarheid kan je natuurlijk ook nog altijd de auto pakken als het regent. 
Bezoek hun website.

5. Kamperen bij t Schaepeweitje in Walcheren

Als de boerencampings in Zeeland een prijs zouden kunnen krijgen voor de meest authentieke naam dan zou deze camping echt bovenaan staan. Dit is een camping die erg geliefd is onder mensen uit heel het land. Het is een beetje een combinatie tussen een boerencamping en een mini camping. Op de camping zijn er maar 25 plekken te vinden. Dit maakt het een oase van rust. Mocht je dan ook optimaal willen ontspannen dan zal dit bij deze camping zeker kunnen liggen. We vinden naast de camping een klein weiland met schapen en kippen. Mocht je kinderen hebben dan kunnen deze de dieren voeren als ze dit leuk vinden. Ook is er een voetbalveld voor de kinderen die wat groter zijn. Het strand en de duinen liggen met tweeënhalve kilometer net als Middelburg en Vlissingen op fietsafstand. Bezoek hun website.

6. Kamperen bij De Witte Baai

Hoewel deze camping natuurlijk geen eigen strand heeft ligt het wel aan de kust. Dit maakt het een leuke optie voor de mensen die lekker uit willen gaan waaien aan zee. Deze mini camping in Zeeland ligt tussen de kunst van Walcheren en Domburg in. Doordat de plaatsen erg ruim zijn in verhouding met andere campings weet je zeker dat je geen last hoeft te hebben van de buren. Ook vind je hier alle gemakken die je op luxere campings ook kunt vinden, denk bijvoorbeeld aan stroom en aan Wifi. De kids kunnen heerlijk spelen in de natuurspeeltuin. In de zomer worden er veel leuke dingen georganiseerd voor de kinderen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld knutselen of pannenkoekjes bakken. 
Bezoek hun website.

7. Kamperen bij De Dankbare

Ook weer een minicamping in Zeeland met een ietwat bijzondere naam. Deze camping is geen standaard camping. Het is namelijk een camping die nog steeds gebruikt wordt als een paarden boerderij. Dit is dan ook de reden dat paarden echt een ontzettend belangrijke rol spelen voor deze camping. Wat bedoelen we hier precies mee? Bij deze boerencamping in Zeeland kan je paarrijden als je dit leuk vindt. Het is zelfs mogelijk om zelf een ritje te maken, mits je weet hoe je moet rijden natuurlijk. Ondanks dat de camping niet zo groot is voelt de sfeer heel gezellig aan. In de avond worden er vaak kampvuren gemaakt. Ook ligt het aan het strand, mocht je een snelle duik willen nemen dan zal je dit zonder problemen kunnen doen. 
Bezoek hun website.

8. Kamperen bij De Bokkesprong

Deze kindvriendelijke camping is super leuk te bezoeken als je graag een vakantie in eigen land wilt houden. De camping heeft maar 15 plekken. Dit zorgt gelijk voor een gezellig en kleinschalig gevoel. Wat deze camping echt bijzonder maakt om te zien is het feit dat je hier verschillende tipi’s kunt vinden. hierdoor krijgt de camping bijna een echte Amerikaanse uitstraling. Het strand aan het Veerse meer ligt ontzettend dicht bij de camping. Dit maakt het mogelijk voor de kinderen om te gaan zwemmen als ze dit willen. Ook is er een natuurlijk speelbos waar er altijd hutten gebouwd mogen worden. Door de rust is het echter ook een leuke optie voor de mensen die geen kinderen hebben maar wel een leuke vakantie willen houden. 
Bezoek hun website.

9. Kamperen bij Zwaakseweel

Deze boerencamping in Zeeland is ook een super leuke keuze voor de mensen die graag de natuur op willen zoeken. De plekken op de camping zijn veel ruimer dan die van andere campings. Dit zorgt ervoor dat je super veel rust zult hebben tijdens je vakantie. De mini camping ligt in een mooi natuurgebied. Het strand is iets verder lopen dan enkele van de bovenstaande campings, echter kan je het altijd lopen. Het is zowel geschikt voor mensen met kinderen als voor mensen zonder kinderen. De kinderen hebben een speciale stoomtrein die op de camping rijdt. Welk kind zou dit nu niet leuk vinden? 
Bezoek hun website.

10. Kamperen bij Sint Anthonijshoek

Als je echt een authentieke camping in Zeeland wilt bezoeken dan zal je het zeker leuk vinden om te gaan kamperen op de minicamping in Zeeland Sint Anthonijshoek. Deze camping heeft 25 plaatsen, dit maakt het dus echt een kleinschalige camping in verhouding met andere opties van dit lijstje. Het leuke aan deze camping is dat er een speciale tuin te vinden is waar je je eigen thee kunt plukken. De camping ligt niet aan het strand, maar het is maar een klein stukje fietsen. Kinderen kunnen spelen op het enorme speelveld. Hier staat ook een goal om mee te voetballen. Kom je er voor je rust dan zal je zeker niets te klagen hebt. Door de afwezigheid van grote wegen is het hier altijd weer lekker stil.
Bezoek hun website.

11. Kamperen bij Mini Camping De Visser

Deze mini camping De Visser in Zoutelande op wederom het mooie Walcheren is iets groter. Hier kan je super ruimte plaatsen vinden van wel 160 vierkante meter. Dit maakt het een handige optie voor de mensen die niet zo dicht op de buren willen staan tijdens het kamperen. Er is meer dan genoeg om te doen voor de kinderen. Zij zullen zich dan ook zeker niet hoeven te vervelen. Op de minicamping in Zeeland zelf vind je alles wat je nodig hebt voro tijdens het kamperen. Mocht je de voorkeur geven aan een huisje dan is het mogelijk om deze te huren. De gezellige sfeer zorgt ervoor dat je je tijdens de vakantie helemaal thuis zult voelen. 
Bezoek hun website.

12. Kamperen bij Kamperhoek in Zeeuws Vlaanderen

Gezinnen met kinderen zullen bij deze camping zeker waarderen. Het is in principe een combinatie tussen een natuurkampeerterrein, een kindercamping en een boerencamping die vooral geschikt is voor gezinnen. Het mag dan niet het meest populair deel van Zeeland zijn, dit betekent natuurlijk niet dat het geen mooi stuk is om te ontdekken. Je moet inderdaad even rijden voordat je bij het strand bent, echter is het altijd te doen met de fiets. Op de camping zelf zijn er super veel leuke dingen om te doen. Zo vind je er onder andere een grote speelweide, crossbaan en een groot aantal skelters.
Bezoek hun website.

13. Kamperen bij Karnemelkshoek

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor deze gezellige camping. De camping Karnemelkshoek wordt gebruikt als een akkerbouwbedrijf. Dit maakt het dan ook echt een boerencamping in Zeeland die je kunt ontdekken dit seizoen. De camping ligt aan het rand van het bos. Dit maakt het mogelijk om een wandeling te maken als je hier zin in hebt. Ook kan je naar het strand lopen. Op de camping zelf vind je een gezellig tentje waar je heerlijke koffie kunt vinden. Neem er zeker een zelfgemaakt stukje taart bij, dat is pas eens genieten. Voor kinderen zijn er verspreid over de boerencamping verschillende speeltoestellen en skelters. Ook is er een speciale gezinsdouche. Heb je kinderen dan zal je deze camping zeker waarderen.
Bezoek hun website.

Kies jij ook een leuke camping? 

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel een beter beeld hebt gekregen bij de mogelijkheden voor het boeken van een boeren- of minicamping in  Zeeland. Door de talloze opties is het echt niet zo lastig om uit te komen bij een camping die volledig aansluit bij wat je al die tijd al zocht. Hierdoor zal ook jij in staat zijn om een super leuke vakantie te houden. Mocht je nog veel meer te weten willen komen over het kamperen in het algemeen dan is het handig om zeker even te blijven hangen op deze site. Er zijn namelijk nog veel meer artikelen die van belang kunnen zijn bij het organiseren van een leuke kampeertocht. 


Ook leuk om te lezen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.