ACSI Campingcard: Dit wil je absoluut weten

Door op

De kans is aanzienlijk groot dat jij er ook over nadenkt om de ACSI Campingcard te nemen. Als dit klopt dan ben je zeker niet de enige, heel veel kampeerders zijn in bezit van de ACSI Campingcard. Nu vragen veel beginnende kampeerders zich af of deze kaart het eigenlijk wel waard is. Aangezien wij deze onduidelijkheid voor eens en voor altijd willen verhelpen hebben we hieronder alles op een rijtje gezet wat je moet weten over de ACSI Campingcard. Zo kom je in ieder geval niet meer voor verrassingen te staan. 

Wat is de ACSI Campingcard?

Laten we eerst eens kijken wat de ACSI Camping Card eigenlijk is. De Camping Card van ACSI is een speciale kaart die je in staat stelt om aanzienlijk veel geld te besparen op jouw campingovernachtingen. Deze kaart is speciaal bedoeld voor de kampeerders die van plan zijn om er op uit te gaan tijdens het laagseizoen.

Mocht je het nog niet weten, het laagseizoen omvat het voorjaar en het najaar. Met de ACSI Campingcard kan je ruim 60% besparen op je overnachtingen. Er doen ruim 3600 campings mee, hierdoor is het mogelijk om door heel Europa goedkoop te overnachten tijdens het laagseizoen. De landen die meedoen liggen verspreid over 21 verschillende landen. 

Wat kun je met de ACSI Campingcard? 

Kort gezegd is de Camping Card van ACSI dus bedoeld voor de mensen die korting willen krijgen. Echter kan je meer met de ACSI Campingcard. Het is namelijk zo dat je met de ACSI Campingcard ook in staat bent om in sommige gevallen gratis jouw kinderen mee te nemen.

Er zijn meer dan 650 campings te vinden die geen kosten in rekening brengen voor kinderen tot een leeftijd van 5 jaar. Bij aankoop krijg je ook nog eens een handige gids waar je alle campings in kunt vinden. Door deze gids heb je meer inzicht in de mogelijkheden die voor je open liggen.

Voor het ACSI Camping Card tarief krijg je overigens nog veel meer. Om je een zo volledig mogelijk beeld te geven hebben we hieronder de belangrijkste dingen op een rijtje gezet:

 • Een staanplaats op de camping naar keuze
 • Een verblijf voor 2 volwassene
 • De elektriciteit op de campingplaats 
 • Warme douches op de betreffende camping
 • Eén hond indien dit is toegestaan
 • De BTW voor de betaling

Voordelen van de Camping Card van ACSI

Nu je wat meer weet over de ACSI Campingcard in het algemeen is het van belang om concreet in te gaan op de voordelen die je kan ondervinden door middel van deze kaart. Er zijn verschillende voordelen die je als kampeerder zult ondervinden aan deze aanwinst.

Om het net even wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder een selectie gemaakt met de grootste voordelen van de ACSI Campingcard.

 • Je kunt erg veel geld besparen – dit voordeel is al even kort naar voren gekomen. Door middel van de ACSI Campingcard ben je in staat om aanzienlijk goedkoper op een camping te staan in het laagseizoen. Wanneer je in bezit bent van de kaart is het mogelijk om met twee personen voor spotprijzen op de leukste campings te staan. Aangezien kinderen bij veel campings gratis zijn kan je voor een zeer laag bedrag gaan met je gezin in het laagseizoen.

  De ACSI Campingcard zal zichzelf binnen vier nachten terugverdienen, tenminste als je uitgaan van het gemiddeld aantal overnachtingen op basis van tarieven die gelden in mei, juni en september. We hebben de gemiddelde besparingen hierboven voor je onder elkaar gezet.
 • Je kunt hem in heel Europa gebruiken – zoals reeds vermeld zijn er ruim 3600 camping die meedoen met de ACSI Camping Card. Door deze verscheidenheid aan landen is het mogelijk om overal een geschikte camping te vinden. Van een grote camping aan de kust van Barcelona tot aan een kleinschalige camping in het binnenland van Kroatië, de mogelijkheden zijn eindeloos. Doordat je ruim 21 landen kunt bezoeken met de ACSI Campingcard zal je iedere keer weer een unieke omgeving hebben om te ontdekken. 
 • Je vindt leukere campings – een ander voordeel is het feit dat je middels de ACSI Campingcard uit zult komen bij de leukste en vooral beste campings van heel Europa. Iedere camping die is opgenomen in de ACSI Camping Card wordt door het team van ACSI geïnspecteerd.

  Wil de camping opgenomen kunnen worden dan dient deze te voldoen aan bepaalde standaarden. Middels de ACSI Campingcard en de bijbehorende kaart met alle campings zal je dus altijd uit kunnen komen bij een camping die precies past bij wat je al die tijd al zocht. 
Schema besparing met ACSI Campingcard

Door al die voordelen vraag je je af of er ook nadelen zitten aan de ACSI Campingcard waar je van op de hoogte moet zijn. Het enige nadeel is dat je voor niets betaalt als je jouw Camping Card van ACSI
niet gebruikt in het laagseizoen. In dit geval is het tarief namelijk niet van toepassing en zal je wel alle kosten zelf moeten betalen. Los van dit nadeel zijn er eigenlijk geen andere nadelen op te noemen. 

Wat kost een ACSI Camping Card? 

De Camping Card van ACSI is een zeer voordelige kaart om te kopen. Je kunt deze kart al bestellen voor een laag bedrag van 12,95. Voor deze prijs krijg je de kaart zelf, de gids en de app voor meer informatie over de verschillende campings in Europa. Als je niet zit te wachten op een abonnement dan is het mogelijk om de Camping Card van ACSI te bestellen als een losse editie. Hiervoor betaal je een totaalprijs van 16,95.

Mocht je een camper hebben dan kan je kiezen voor de speciale Camping Card camper optie. Deze kost 24,95 en biedt je de mogelijkheid om eenvoudig te kiezen uit ruim 9.000 camperplaatsen. 

Is de ACSI Campingcard de moeite waard?

Vervolgens komen we aan bij de vraag of de ACSI Camping Card de moeite waard is. Deze vraag is niet zo eenvoudig om te beantwoorden. Het hangt namelijk volledig af van de vraag waarvoor je de ACSI Campingcard eigenlijk wilt gebruiken. Indien je van plan bent om in het laagseizoen te reizen is het zeker geen verkeerde aanwinst om te maken.

De hoge kortingen zorgen ervoor dat je jouw investering er al erg snel uit zal hebben. Dit maakt het een goede aanvulling voor bijvoorbeeld senioren die vrij zijn en die niet zitten te wachten op een kampeertrip tijdens het hoogseizoen. 

Ben je echter gebonden aan de vaste vakanties en ga je hierdoor in het hoogseizoen op vakantie? Dan is het niet de beste keuze om te gaan voor de Camping Card van ACSI. Je krijgt nu eenmaal geen korting in deze periode.

Hoewel het handig is om het boekje te krijgen met leuke campings is het in dit geval verstandiger om een normale campinggids te kopen. Dit geldt ook voor de mensen die kinderen hebben die al ouder zijn dan 5 jaar. Zij vallen namelijk niet meer onder de leeftijdsgrens en zullen dus wel de volle mep moeten betalen voor de overnachting.

Uiteindelijk blijft het natuurlijk een persoonlijke afweging om te maken, hier laten we jou dan ook volledig vrij in. 

Hoe werkt de ACSI Campingcard?

Stel dat je er nu voor kiest om de ACSI Camping Card te nemen. Hoe werkt het dan precies vraag je je af? Het eerste wat je zal moeten doen is het invullen van alle gegevens die er op de achterkant vermeldt staan. Dit is noodzakelijk nu alleen de volledig ingevulde kaarten worden geaccepteerd.

Je ACSI Campingcard is geldig voor één jaar en is altijd gebonden aan een bepaald persoon. Dit is logisch, het is nu eenmaal niet de bedoeling dat de kaart zomaar wordt meegegeven aan een ander. Heb je alles ingevuld dan is je ACSI Campingcard geldig en kun je hem meenemen op vakantie. 

Wanneer je aankomt op de plaats van bestemming laat je de kaart zien bij de receptie. Belangrijk is om bij het maken van een reservering altijd aan te geven dat je een ACSI Camping Card hebt. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet teveel betaalt voor jouw reis naar de camping.

Met de ACSI Campingcard reken je van tevoren vaak af voor het voordelige tarief. Bij de meeste campings zal dit geschieden middels een soort online boekingssysteem. Indien je achteraf betaalt dan moet je voor het afrekenen natuurlijk even je pas laten zien, zo weten ze dat ze de korting in rekening moeten brengen. 

Conclusie – de ACSI Campingcard is dé keuze voor kampeerders

Door dit artikel heb je als het goed is een beter beeld gekregen bij de ACSI Camping Card. Dankzij deze pas ben je in kaart om aanzienlijk veel geld te besparen op alle mogelijke overnachtingen op verschillende campings in heel Europa. Aangezien je de kosten er al na een paar overnachtingen uit hebt is het zeker geen verkeerde aankoop om te maken. Nog veel meer te weten komen over de wereld van het kamperen? Blijf dan zeker even hangen op deze site, er zijn namelijk nog veel meer artikelen te vinden die je zeker even door zou moeten nemen!

Wil je een kaart meten aanschaffen? Koop dan de CampingCard ACSI 2021 bij de ACSI Webshop van ACSI met ledenvoordeel.


Ook interessant om te lezen:

2 gedachten over “ACSI Campingcard: Dit wil je absoluut weten”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.